Blokhus

Klargøring til Blokhus Marathon

 | FOTO: Poul Nymark
Travlhed før det populære motionsløb

Søndag 6. august inviteres der til den 15. udgave af motionsløbet Blokhus Marathon, og Borgmester Mogens Chr. Gade skyder løbet igang kl. 9.30.
Det er en fast tradition at arrangere eventen den første søndag i august, og i år er ingen undtagelse.
Saltum Trim og ROFL Run fra Aabybro og de mange frivillige fra de to foreninger står bag arrangementet
-Jeg tænker at vi har rundt regnet 50-60 frivillige i gang for at afholde Blokhus Marathon, siger Karsten Sørensen fra ROFL Run.
Vi er på torvet allerede fra kl. 5.00 på selve dagen for at gøre start- og slutområdet klar til kl. 8.00. Dagen før er vi ude og mærke alle ruter op og klargøre depoter, så der er flere opgaver, der skal løses lige i sidste øjeblik, fortæller Karsten Sørensen.
Løbet er desuden det eneste af sin art i Jammerbugt Kommune.
-Der bliver gjort en del ud af at afvikle Blokhus Marathon i stil med, hvordan man afholder lignende løb i storbyer rundt omkring i Danmark. Det vil sige, at hele arrangementet er professionelt sat op, men bare skaleret ned så det passer til Blokhus. Det er f.eks. med måden startområdet er opbygget, tidtagning, fartholdere, medaljer og gode depoter, så alle kan blive tanket op med forfriskninger, når løbet er slut, siger Karsten Sørensen.

Motionsevent for alle

Løbet er – på trods af navnet – en motionsevent, der henvender sig til alle – også dem som ikke er klar til at løbe en hel marathon på godt 42 kilometer.
Der er mange forskellige løbedistancer og også forskellige vandreture, som henvender sig til alle.
-Lige nu er der flest tilmeldte til løb. Vi håber på at nå 850 tilmeldinger. Sidste år havde vi 670, så tænker ikke det er helt umuligt. Vi skulle dog gerne have nogle flere ud på vandreruterne, men det kan være de først tilmelder sig i sidste øjeblik. Vi håber på mindst 100 deltagere til vandreruterne.
Karsten Sørensen fortæller videre, at motionsløbet har oplevet interesse fra hele 9 forskellige nationer som f.eks. Norge, Tyskland, Sverige, Storbritannien, Island, Irland og USA.
Og der er faktisk en familie fra Tyskland, som ligefrem planlægger deres ferie efter Blokhus Marathon. De skriver til os hvert år, for at høre hvornår tilmeldingen åbner.
Har du endnu ikke fået tilmeldt dig, og har opdaget at det ikke kan gøres online, så er det muligt at eftertilmelde sig på Blokhus Torv dagen før løbet fra kl. 15-18, hvor arrangørerne står klar til at tage imod.
Alternativt kan du også møde op på selve dagen og tilmelde dig fra kl. 8.00 og op til 30 minutter før løbsstart.

Læs om fantastiske oplevelser og events