Forleden vandt Patrick Bak Andersen og Emil Skovsgaard Bjerg de Nordiske Mesterskaber for kokkeelever.
Emil Skovsgaard Bjerg kommer oprindeligt fra Hune og startede i branchen med et fritidsjob som "køkkendreng" på Futten i Blokhus. Han har dog aldrig været i tvivl om, at det nok var kok han ville være og som 16 årig fik han læreplads på Brøndums Hotel i Skagen. Køkkenchefen på Brøndums Hotel hed dengang Jepper Foldager, og hvis navnet klinker bekendt, så skyldes det nok, at han senest er blevet nr.2 ved VM for kokke.
Efter et år i Skagen skiftede Emil Skovsgaard Bjerg læreplads til Michelin restauranten Søllerød Kro, hvor han snart afslutter sin læretid. Derefter skal han arbejde på den kendte restaurant "Bagatelle" i Oslo.
De Nordiske Mesterskaber er en krævende konkurrence, der strækker sig over 2 dage, i år havde det danske hold dog hjemmebanefordel, da konkurrencen blev afviklet i København. Den 1. dag bød på teoretiske test i matematik og bedømmelse af smag samt kreeringen af en to retters menu. Dag 2 var den store praktiske dag, hvor der skulle laves en 5 retters menu til 15 personer. Deltagerne ved ikke på forhånd hvilke råvarer, de får, så konkurrencen kræver stor kreativitet og skarphed på diverse teknikker.
Forud for mesterskabet var der gået adskillige måneders træning i diverse teknikker inden for kokkefaget. De to unge kokkeelever repræsenterede Hotel-og Restaurantskolen i valby ved de Danske Mesterskaber og det var netop sejren ved DM, der gjorde, at de skulle repræsentere Danmark i konkurrencen mod de nordiske kolleger.