Nyheder
imported

Kolorit på påsken

Det velkendte sækkepibeorkester i skotske uniformer sætter tonen an i påsken

Hune og Blokhus:

Det velkendte sækkepibeorkester i skotske uniformer sætter tonen an. Når bandet optræder til påske i Hune og Blokhus, foregår det i den skotske Highland uniform som består af kilt, hat, specielle strømper osv.

Tekst: Louise Kande Pedersen – Foto: Lars Bisgaard

Langfredag d. 18. april kan vi i miles omkreds høre, at der foregår noget spændende i Hune og Blokhus. Fra kl. 12 indtager højlydt sækkepibemusik og trommer nemlig Blokhus Torv – for efterfølgende at tage til Hune.

Aalborg Pipeband er hjemmehørende midt i Universitetsparken i det østlige Aalborg, hvor de trækker medlemmer fra hele Nordjylland, og eftersom de stadig er et ungt Pipeband er de i en rivende udvikling. De har tidligere besøgt Blokhus til fest og alvor, og nu kommer de igen, hvor sækkepiben som de spiller på i bandet er den traditionelle skotske Highland Bagpipe. Den kendes på de skarpe specielle toner, som også kan høres ved The Edinburgh Highland Tattoo. Den skotske tromme er også en stor del af den skotske musik. Bandets trommekorps spiller på den skotske Snare Drum, som er kendetegnet ved at være meget hårdt spændt op til at frembringe den klassiske skotske trommelyd. Alle bandets numre er akkompagneret af tromme og stortromme.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events