Blokhus

Kom med i værkstedet hos Etly Klarborg

Livestreaming og underholdning skaber stor donation til Julemærkefonden

Fredag 1. december kan du komme med hjem i Etly Klarborgs værksted, hvor den populære nissemor designer alle de flotte keramiknisser, der pryder de danske stuer over hele landet.

-Vi har været frække at opfinde vores egen helligdag 1. december. Den hedder Klarborg Nissernes Dag, fortæller Mads Klarborg, brandingchef, medejer og søn af Etly Klarborg.

Måden den bliver fejret på, er igennem en event på Etly Klarborgs Facebook-side  hvor de sender live fra kl. 11.30 og til sent ud på aftenen. Her kan man gå ind og melde sig til, og alle er inviterede til at kigge med bag kulissen.

Overskud doneres til Julemærkefonden

Klarborg Nissernes Dag bruger Etly Klarborg til en indsamling til fordel for Julemærkefonden, hvor alt overskud fra salg går ubeskåret til børns ve og vel. Fonden arbejder med at sikre den mentale sundhed blandt børn, hvor der er fokus på at styrke børnenes selvværd og selvtillid, og det er en personlig mærkesag, der har stået Etly Klarborg meget nært igennem mange år.

-At hjælpe børn til at kunne få et godt liv er en skøn sag at støtte, og en Julemærkefond sammen med et firma som Etly Klarborg, der er 80 % jul, er noget vi sagtens kan identificere os med, forklarer Mads Klarborg.

Etly Klarborg

Underholdning og hygge

Firmaet lover, at der bliver masser af underholdning til Klarborg Nissernes Dag den 1. december.

– Det er ikke udelukkende en kommerciel event. Det er faktisk mere hygge og underholdning selvom vi også samler ind. Folk ser sjældent med hele dagen, men går til og fra eller nørkler måske derhjemme med at pynte op til jul eller bage julesmåkagerne alt imens de kigger med, fortæller Mads Klarborg.

Igennem de 10,5 timer kan man f.eks. møde Etly Klarborg, der fortæller historier fra og om virksomheden. Man kan også se når Mathias, Martin og Mads modellerer tilbehør til kollektionerne, som skal bedømmes af Etly bagefter.

Og det giver med garanti noget sved på panden, og kræver noget fingerfærdighed hos de 3 sønner. De er måske nok kreative, som de siger, men har mere leget med traktorer end ler igennem deres barndom.  

-Sidste år skulle vi håndmale detaljer på en nisse. Det gik nogenlunde, men det var dæleme ikke let, skal jeg lige hilse og sige, griner Mads og fortsætter: Vi svedte noget og især, da vi nåede til at skulle male øjnene. Det var altså bare ikke let. Jeg har ikke vundet dysten endnu men håber da, at jeg kan tage revanche i år.  

Det er planen, at modellerne som sønnerne står bag denne dag bliver produkter, som vil blive sat i produktion og klar til salg 2025.

Du kan også se med, når sønnen Martin hygger med at lave æbleskiver. Direktøren fra Julemærkefonden Søren Ravn Jensen kigger også forbi, hvor alle kan stille spørgsmål til ham.  

Målet er rekorddonation

Til 1. december har vi fået speciallavet knap 60 unikke nisser, hvor Etly Klarborg har håndmalet detaljer på hver nisse. Dem bliver der mulighed for at købe til en lidt højere pris, og derudover lanceres der nye nisser i keramik og træ samt en særlig Klarborg Nissens Dag 2023, som der kun er den ene af. Livestreamingen kommer også til at rumme en præsentation af figurer i den nye sommerkollektion for 2024.

Livestreamingen var en ret stor ting for kunderne sidste år, hvor nogle varer var udsolgt i løbet af bare 1 time.

-Der er stor interesse for at følge med, når vi sender og indimellem har vi 2500 seere på. Der er mange, der gerne vil have fingre i de her unikke varer eller nyhederne, siger Mads Klarborg.

Etly Klarborg samler ind hele dagen, og det er også muligt at donere sit eget bidrag via mobilepay, hvis man foretrækker det i stedet.

Til indsamlingen sidste år nåede vi 117.000 kr. som blev doneret til Julemærkefonden. Det beløb håber vi på at slå i år, siger Mads Klarborg.

Mere jul hos Etly Klarborg

Nissehuset

Hver søndag i advent (dog undtaget 24. december 2023) inviterer Etly Klarborg til julehygge i Nissehuset.

Drillesyge nisser i skoven, besøg af julemanden og æbleskiver og hygge indenfor i Nissehuset

Julemarkeder

Er du vild med alt, der rimer på jul, så har vi samlet en række julemarkeder langs vestkysten i Nordjylland, som du bør besøge. 

Læs om fantastiske oplevelser og events