Nyheder
imported

Kulturhuset Blokhus åbner igen

Skulpturparken følger trop 19. april, hvor gæsterne sendes forbi tidsperioderne fra Istid til Nutid.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Presse

Fra torsdag 10. februar åbner Kulturhuset Blokhus igen dørene for spisning, kunst, musik og fester, dog kan man allerede fra i dag holde sine fester og mærkedage i de hyggelige omgivelser i Kulturhuset.
– Selv om vi ikke åbner før 10. februar, så er vi altid klar til at holde en fest, også din drømmefest, fortæller indehaver John Andersen.

Skulpturfestivalen

Desuden åbner Skulpturparken torsdag 19. april den 20.000 kvadratmeter store park med oplevelser som sansehaven samt skulpturer i træ, cement og ikke mindst i sand.
– Temaet for Blokhus Sandskulptur Festival 2022 er "Fra Istid til Nutid". Det er en enorm lang tidsperiode, hvor vi har udvalgt 10 perioder, som de fleste kender til, og som børn og voksne kan snakke om sammen, fortæller John Andersen.
Nogle af Verdens dygtigste internationale sandskulptører vil forme 10 skulpturer, som repræsenterer hver deres tidsperiode.

Fra is til it

Den første er selvfølgelig Istiden, hvor mammutterne gik på kontinentet, og herefter kan gæsterne i parken bevæge sig forbi perioder som Jægerstenalderen, Bondestenalderen, Bronzealderen, Keltisk Jernalder og naturligvis Vikingetiden, som vi alle kender så godt. 


Der vil også være et øjebliksbillede af Middelalderen med særligt fokus på det kristne kongerige, og en anden sandskulptur vil have særligt fokus på Besættelsen og Efterkrigstiden. Det er en begivenhed, der stadig fylder meget i den danske bevidsthed, i mediebilledet, og her i området er der stadig mange bunkere. 
De sidste to skulpturer skal symbolisere De Globale Tider med it-teknologi samt Nutiden – tiden lige nu.
Hvad forbinder du med den?

 

Åbningstider

Fra 10. februar holder Kulturhuset åbent på torsdage til og med søndage. Og fra Skulpturparkens åbning torsdag 19. april er der åbent alle ugens syv dage, ligesom sæsonen kommer til at byde på flere events og oplevelser.

> Se mere på Kulturhuset/Skulpturparken Blokhus hjemmeside
 

Læs om fantastiske oplevelser og events