Pandrup

Læseforløb afsluttet med en overraskelse

Fredag kunne Pandrup Skoles indskoling med 0. til 3. klasserne samt før 0. klasserne for første gang samles, da de forskellige klasser skulle afslutte deres læseforløb, og det skete selvfølgelig uden for – med en meget populær overraskelse, da Hjem Is bilen kom forbi med en is til alle børnene.
Samtidig blev det gjort op, hvor mange kilo bøger børnene havde læst under forløbet, og det blev til ikke mindre end 737 kilo.

Konkurrencer motiverer
Pandrup Skole har læseforløbet tre gange om året med særligt fokus på, at alle børn i indskolingen lærer at læse samt en særlig indsats for ordblinde børn. Der bliver læst både derhjemme og i skolen, og indimellem kommer der også moduler med matematik, forklarer Heidi Stouby.
– Som afslutning plejer vi at samle alle børn i salen og fortælle, hvor mange bøger der er blevet læst, men det kan vi jo ikke i år, siger hun.
Konkurrence-elementet er en af måderne til at motivere eleverne til at læse bøger på. Hvor mange bøger har kammeraten eller den anden klasse læst, men med opdelingen af klasserne har det ikke været muligt denne gang, hvorfor der er fundet på andre måder at motivere børnene på.
Først og fremmest hvor mange kilo bøger kunne det blive til.


Læseteater og sjove stemmer
– Vi har også haft læseteater, hvor eleverne har klædt sig ud, eller de skulle skrive en boganmeldelse og andre aktiviteter, hvor man kunne vinder præmier. For eksempel har alle elever skullet indspille en video, hvor de læser med en sjov stemme – som en rockstjerne, robot, eller andet – og så sende den til mig, fortæller Hedi Stouby.
Og afslutningen med alle elever ude i det fri samt et besøg af Hjem Is bilen er heller ikke tilfældig.
– Børnene trænger virkelig til fælles oplevelser og har brug for at se hinanden alle sammen. Da nogle af børnene fra 0. klasserne så børnene fra 3. klasserne spurgte de, hvor de går de i skole henne? De trænger til at se de større børn, og de vil jo gerne vide hvor mange bøger, de større børn kan læse.Læs om fantastiske oplevelser og events