Fjerritslev

Laveste ledighed i Jammerbugt det seneste år

Dugfriske tal fra Danmarks Statistik afslører, at der i juli måned blot var 2,4 pct. fuldtidsledige i Jammerbugt Kommune. En så lav andel ledige har der ikke været i kommunen i mere end et år.
Det oplyser a-kasse-guiden.dk i en pressemeddelelse.
(Foto: Cadeau Maestro)

Laveste i over et år
Selvom Covid-19-krisen har været hård ved mange brancher, og en del forretninger har måttet dreje nøglen om, er det faktisk ikke, fordi antallet af fuldtidsledige er stukket helt af mod skyerne, som mange ellers frygtede, da krisen indtraf.
I juli var der – ifølge dugfriske tal fra Danmarks Statistik – 2,4 pct. fuldtidsledige, hvilket er den laveste procentsats i mere end et år.
I februar 2020 – altså måneden inden Covid-19 for alvor kom til Danmark og lukkede landet ned – var der 4.0 pct. fuldtidsledige.
Med andre ord er andelen af ledige altså lavere nu end lige inden Covid-19-krisen.
I løbet af krisen har den højeste ledighedsprocent været 5,3, hvilket var tilfældet for februar i indeværende år.

Ventes at stige
Men redaktør Jesper Nørskov Jensen fra a-kasse-guiden.dk forudser desværre, at når Danmarks Statistik er klar med ledighedstal for august, september og oktober, vil disse tal vise sig at være højere end tallene for juli.
– At antallet af fuldtidsledige ikke har været højere de seneste måneder, end tilfældet har været, skyldes i høj grad, at Covid-19 ikke blot eliminerede en masse jobs, men også førte til tilstande, hvor nye arbejdspladser blev skabt. Efter sigende er der eksempelvis alene via test- og vaccinecentre blevet skabt over 18.000 jobs på landsplan, forklarer Jesper Nørskov Jensen og fortsætter.
– I takt med at test- og vaccinecentrene lukker, fritstilles rigtig mange medarbejdere, hvilket formentlig vil kunne afspejles i ledighedsprocenterne for i hvert fald august, september og oktober.

Lavere end på landsplan
Med sine 2,4 pct. fuldtidsledige i juli befinder Jammerbugt Kommune sig under landsgennemsnittet på dette område. På landsplan var der nemlig i samme måned 3,5 pct. fuldtidsledige.
Udviklingen i antallet af ledige har dog været yderst sammenlignelig for Jammerbugt Kommune og hele landet. Også på landsplan var andelen af ledige i juli nemlig den laveste i mere end et år.
Her er det dog værd at bemærke, at på landsplan juli deler denne ære med juni, hvor ledighedsprocenten også var 3,5 pct.

Læs om fantastiske oplevelser og events