Nyheder
imported

Løkken Antikmesse har 45 års jubilæum

I 2020 skulle Løkken Antikmesse have holdt 45 års jubilæum, men grundet Corona-aflysninger sker det først i år.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

Siden den første Løkken Antikmesse blev afholdt i 1970’erne har tusindvis af publikummer besøgt messen og tusindvis af antikviteter er blevet solgt. Men to ting er stadig de samme: arrangørerne og stedet, Løkken-hallen. Carl Sørensen og Bitten Madsen fra Gule Længe Antik i Lønstrup har stået i spidsen for antikmessen gennem alle årerne, de senere år suppleret af deres søn, Andreas Sørensen.

Sådan opstod ideen

Ideen til Løkken Antikmesse fik Carl og Bitten, da de i første halvdel af 1970’erne deltog på en antikmesse i Sønderjylland. På det tidspunkt var antikmesser et nyt fænomen. – Vi tænkte, at der måtte være grundlag for noget lignende i Løkken, hvor der var mange turister om sommeren og lige var bygget en idrætshal, siger Carl Sørensen og fortsætter; Det første år fik vi samlet 8-10 udstillere. Ganske vist tabte vi penge, men vi fik gjort os en masse erfaringer, således der det næste år var overskud. Samtidig steg antallet af udstillere hurtigt til omkring 35, fortæller han.

”Kvalitet og tradition” er Løkken Antikmesses motto, og det har været en ledetråd for messen gennem alle årene. Helt fra starten har det været målet, at de besøgende i Løkken-hallen skulle opleve antikviteter af høj kvalitet. Derfor har man altid lagt vægt på at finde udstillere med spændende og originale ting. Samtidig er det vigtigt, at der også er et varieret udvalg, så der er noget for enhver smag og pengepung.

Tradition

For mange er det blevet en tradition at mødes på Løkken Antikmesse, hvor man sammen går rundt og ser standene, inden man tager en pause i cafeen over en kop kaffe og en sandwich. Og måske man får købt en ting eller to med hjem.”, fortsætter Andreas Sørensen.

Arrangørerne lægger vægt på, at der er en genkendelighed fra år til år. Stand materialet i træ er over 40 år gammelt, antikmessens café er placeret det samme sted, hvor de besøgende kan få de samme ting at spise og drikke. Ovenlyset i hallen er slukket i messens åbningstid, og der er placeret blomster rundt omkring. Alt sammen for at skabe en hyggelig og afslappet stemning. – Så i en tid, hvor mange har travlt med at ændre og lave ting om, så vælger vi at holde fast i det som virker. Det mener vi giver publikum en god oplevelse, afslutter Andreas Sørensen og ser frem til nogle spændende dage i august.

Læs mere om Løkken Antikmesse på 

Facebook – Løkken Antikmesse

Instagram – Løkken Antikmesse

Hjemmeside – Løkken Antikmesse

 

 

 

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events