Brovst

Lukker koncerter og idræt med betalende tilskuere

På baggrund af hastigt stigende smitte med den nye omikronvariant har et politisk flertal på møde i Folketingets Epidemiudvalg den 17. december 2021 besluttet at indføre en række yderligere restriktioner på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen.
Det betyder, at en lang række arrangementer og begivenheder i kultur- og idrætslivet bliver lukket.
Desuden er det besluttet at indføre krav om mundbind i de lokaler på kultur- og idrætsområdet, der ikke er lukkede.
Det drejer sig bl.a. om biblioteker, idrætshaller, træningscentre, musikskoler, foreningslokaler og svømmehaller.  

Fakta om restriktioner på kultur- og idrætsområdet

Følgende lokaler og lokaliteter skal holdes lukket for offentligheden:

  • Lokaler og lokaliteter, hvor der afholdes koncerter, scenekunstforestillinger, forevisninger, storskærmsarrangementer og lignende.
  • Lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter, herunder spillesteder, teatre, biografer, museer, kunsthaller, kulturhuse og lignende.
  • Zoologiske anlæg, akvarier og lignende.
  • Folkehøjskoler, aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitet.
  • Lokaler og lokaliteter, hvor der afvikles idrætsaktiviteter med betalende tilskuere – eller tilskuere, som tilbydes billetter gratis, som sædvanligvis ville blive udbudt til salg.

Der indføres desuden krav om brug af mundbind eller visir for besøgende mv. på 12 år og derover i lokaler på kulturområdet, hvor der er offentlig adgang, herunder de steder, hvor der gælder coronapas, og som ikke lukkes.
På den baggrund indføres der krav om brug af mundbind eller visir i følgende lokaler:

  • Lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, herunder svømmehaller, idrætshaller, træningscentre og foreningslokaler biblioteker, arkiver, musik- og kulturskoler, andre kunstskoler og grundkurser på kunstområdet.

Endvidere har Epidemikommissionen indstillet, at der indføres krav om mundbind eller visir for elever, studerende, ansatte og besøgende på de videregående uddannelsesinstitutioner, når de bevæger sig rundt på og opholder sig på fællesarealer – ikke i forbindelse med undervisning og eksamen. De hidtil gældende undtagelser, herunder for siddende personer, for udøvende mv., vil fortsat finde anvendelse.
Endelig opfordres der til, at man ikke deltager i foreningsaktiviteter, herunder idrætsaktiviteter mv. i juleferien. Opfordringen gælder indtil 5. januar 2022, hvor grundskolerne genåbner.
Restriktionerne gælder foreløbigt i fire uger.

Fakta om kompensation
Der er den 9. december indgået aftale om åbning af de generelle hjælpepakker til dansk kultur- og erhvervsliv. Læs mere: her 
Regeringen forventer at lægge op til, at restriktioner ledsages af hjælpepakker. Så snart det er muligt at melde mere konkret ud om hjælpepakkernes indhold, vil dette naturligvis blive gjort.

Læs om fantastiske oplevelser og events