Nyheder
imported

Magisk Jul og restaurationer står på spring for at åbne

120 procent klar til at tage mod gæster, så snart der gives lov

Tekst Martin Frandsen Foto: Poul Nymark

Så snart der bliver givet grønt lys fra regeringen og de centrale myndigheder, så står spisesteder og turisme-erhvervet i Jammerbugt på spring for at åbne igen og byde gæsterne indenfor til en mere almindelig hverdag – selv sagt under hensyntagen til de restriktioner, der gælder i resten af landet.
Foreløbigt varer nedlukningen af de 7 nordjyske kommuner til og med 3. december.

Skal lige støve af
– Vi er 120 procent klar til at åbne senest to dage efter, vi får lov. Vi skal bare lige have støvet af, så er vi klar, fortæller John Andersen indehaver af Kulturhuset og Skulpturparken Blokhus, hvor Magisk Jul venter med sine mange lyspunkter.
Han er langt fra vant til ikke at være i gang og har det som en løve i et bur.
– Vi vil virkelig gerne i gang med virket. Det gør ondt helt ind i sjælen at skulle være tvangslukket, siger John Andersen.

Oplevelser med højt til loftet
Han har i sine 48 år som selvstændig, præcis i dag 17. november, ikke tidligere oplevet en lignende krise.
– Det her er det værste, fordi du kan ikke gøre noget. Hvis det er en finanskrise, kan du altid handle efter det og ændre ting. Her er vi tvangslukket og hjælpeløse, siger John Andersen.
Han forstår ikke baggrunden for de særlige restriktioner i de 7 nordjyske kommuner.
– Vi gør det jo godt og passer på hinanden og har lave smittetal, siger John Andersen, der føler meget med minkavlerne, som har mistet hele deres grundlag.
Men der skal mere til at ryste hans positive syn på fremtiden, og John Andersen ser frem til et åbent Magisk Jul med frostvejr og måske sne, så der kommer både en magisk og en eventyrlig jul.
– Vi trænger alle til at komme ud og få nogle oplevelser i den friske luft med højt til himlen.

En stille tid
Meldingen er også helt entydig fra Anita Michaelsen og Kunstcafeen i Blokhus.
– Vi glæder os helt vildt til at kunne åbne igen. Vi venter bare på at få grønt lys.
Modsat årets første nedlukning, hvor Kunstcafeen havde succes med at sælge take-away, så er cafeen lukket helt ned denne gang.
En del af personalet bor i andre kommune, og kunne derfor ikke komme på job, og samtidig betyder de lukkede grænser, at der ikke er så mange folk i sommerhusene – og sådan er det stadig med den fortsatte lukning af grænsen til Aalborg.

En god sensommer
– Jeg havde det dårligt med at lukke helt ned, men der var ikke andet at gøre, fortæller Anita Michaelsen.
Hun ser frem til atter at kunne servere for sine gæster.
– Ja, det er ikke mig det her. Det bliver til mange gå- og cykle-ture for tiden. Og så er vi ved at få nye bordplader i cafeen.
– Jeg har det træls med at holde lukket. Vi er nødt til at følge hvad myndighederne siger, men det er lige voldsomt nok det her, siger Anita Michaelsen.
– Vi var ellers lige ved at komme over det første slag og har haft en god sommer og sensommer, men så kommer den her nedlukning.
Kunstcafeen er klar til at åbne dørene, når der gives lov, også 1. juledag, hvor der ellers plejer at være lukket.

Læs om fantastiske oplevelser og events