Aabybro

March mod Ensomhed kommer til Jammerbugt

Vær med i marchen mod ensomhed, når Patrick Cakirli går tværs gennem Jammerbugt Kommune fra Aabybro til Fjerritslev fra 26. til 28. september.
Corona-tiden har været svær at komme igennem for mange, og ensomhed har været et negativt omdrejningspunkt i hverdagen. Nu er alle restriktioner heldigvis borte, og vi kan igen bevæge os ud i fællesskaberne sammen. Det kan dog være svært at tage det første skridt.

Ensom som ung
Derfor har Patrick Cakirli skabt gå-projektet ”March mod ensomhed”.
Patrick har selv oplevet at være ensom som ung. Det der hjalp ham ud af ensomhed, var at tale om det med andre. Det var en svær barriere at tage det første skridt i denne proces, men nu ønsker Patrick at hjælpe andre ud af ensomhed – ved at tage det første skridt sammen med dem. Faktisk går han helt fra Nexø til Esbjerg i sin march mod ensomhed og fra 26. til 28. september går han gennem Jammerbugt Kommune.
– Patrick har én regel, og det er, at han kun må gå, hvis han får selskab af andre, ellers skal han stå stille. Derfor håber vi på, at mange borgere i Jammerbugt Kommune vælger at gå sammen med Patrick på sin gåtur gennem vores fantastiske kommune, siger Helle Bak Andreasen, Formand for Kultur, Fritids og Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune, der også selv deltager på en del af turen.

Lokal indsats mod ensomhed
I samarbejde med Frivillighuset Jammerbugt og Jammerbugt Kommune har LOF Jammerbugt fået 100.000 kr. til en lokal indsats mod ensomhed via Dansk Folkeoplysnings Samråds Ensomhedspulje.
Midlerne bringes i spil i kobling til projekt ”March mod ensomhed” i de dage, Patrick går tværs gennem kommunen.
– Vi har valgt at støtte op om dette lokale initiativ, da March mod ensomhed, og de tiltag som bringes i spil i Jammerbugt Kommune, rammer plet i forhold til at samle folk i uformelle fællesskaber, give gode oplevelser og booste sociale relationer for alle borgere. Vi håber, at midlerne kan bidrage til at få alle med ud at gå med Patrick på sin rute tværs igennem kommunen, fortæller Sekretariatschef i Dansk Folkeoplysnings Samråd, Carolina Magdalene Maier.

Ruten gennem kommunen
Patrick ankommer til Aabybro Rådhus omkring kl. 14.30 søndag 26. september. Her håber han på, at flest mulige borgere i kommunen vælger at byde ham velkommen.
Mandag morgen 27. september kl. 8 byder han alle borgere med på gåturen, der går fra Aabybro til Birkelse, Arentsminde, Halvrimmen, Brovst og Skovsgaard, inden han ankommer til Fjerritslev omkring kl. 17.30.
Tirsdag morgen 28. september kl. 8 går han videre fra Fjerritslev Rådhus, og her håber Patrick, at folk er friske på at sende ham godt afsted videre på sin rute. Alle de 7 byer Patrick går igennem, har fået 5.000 kr., som de via den lokale Landdistriktsrådsrepræsentant kan bruge til at bakke op om Patricks gåtur og marchen mod ensomhed.
– Jo flere vi går sammen, desto stærkere står vi imod ensomhed i vores herlige kommune. Fællesskaberne er vigtige for os alle, og det handler om, at vi er åbne og villige til at lukke andre ind. Særligt i denne tid efter corona, hvor vores sociale kontaktflader har været så begrænsede, siger Ib Nellemann, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Jammerbugt Kommune.

Foredrag og fællesspisning
Ensomhedspuljen har også gjort det muligt at afvikle 2 aftener med foredrag og fællesspisning. Her vil Patrick fra ”March mod ensomhed” fortælle om sine udfordringer og vejen ud af ensomhed samt give et indblik i sit projekt og oplevelserne på landevejen gennem hele Danmark.
Det foregår i DGI-Huset Aabybro søndag 26. september kl. 19-21 og i Idrætscenter Jammerbugt mandag 27. september kl. 19-21.
Det er gratis at deltage i disse arrangementer, og der er plads til 100 personer hvert sted.

Tilmelding til foredrag og fællesspisning:

Aabybro: https://raadhusjammerbugt.nemtilmeld.dk/248/
Fjerritslev: https://raadhusjammerbugt.nemtilmeld.dk/249/

Find Patricks gå-rute på dette link:
March mod Ensomhed ’21 – Google My Maps

Følg med i Patricks tur landet rundt på Facebook her:
(13) March mod Ensomhed | Facebook

Læs om fantastiske oplevelser og events