Nyheder
imported

Mejeri og bryghus arbejder sammen om nyt produkt

Et biprodukt får en hovedrolle i en blød og fyldig øl.

Tekst og foto: Presse

Når dygtige fagfolk på tværs af faggrupper sætter hovederne sammen, får man ofte høj iderigdom og innovation, der fører til fantastiske produkter.
Mejerister fra Ingstrup Mejeri og brygmesteren fra Løkken Bryghus gjorde netop det og fandt ud af, at vallen fra osteproduktion kan anvendes i brygning af øl. 

Løkken Bryghus

Foto: Brygmester Kent Boalth, Løkken Bryghus tilser det nye bryg.

Bruger biprodukt

Både Løkken Bryghus og Ingstrup Mejeri fremstiller traditionsrige håndværksprodukter så tankegang og værdisæt bag begge firmaer passer som fod i hose. Begge parter satte deres viden og ekspertise til rådighed, og gennem nytænkning har et banebrydende produkt set dagens lys.
Tanken bag projektet er anvendelse af den valle, der bliver tilbage ved osteproduktion.
Langt størstedelen af vallen bliver solgt til dyrefoder, så en proces, hvor biproduktet bliver forædlet og indgår i brygningen af en 1. klasses øl, er forretningsmæssigt interessant, men også bæredygtigt med tanke på cirkulær produktanvendelse.
Vallen er sprængfyldt med proteiner og perfekt i forbindelse med ølbrygning.

Ingstrup MejeriFoto: Mejerist Kenneth Christensen rører i karret, hvor man tydelig ser den gule valle på overfladen.

Klar i løbet af foråret

Brygmesteren hos Løkken Bryghus, Kent Boalth, har rørt i karrene og det er der kommet en Milk Stout ud af, mørk øl, der trods farve og alkoholprocent på 11,3% er mild og blød med en afrundet fyldig smag og flot skum.
Den nye øl er stadig på forsøgsstadiet, men den forventes at komme på flaske i løbet af foråret og ligeledes få et navn.
 

Læs om fantastiske oplevelser og events