Nyheder
imported

Millioner til udstilling på Nordsøen Oceanarium

Takket være millionstøtte fra Nordea-fonden, Den A.P.Møllerske Støttefond samt Vækstforum Nordjylland kan Nordsøen Oceanarium nu realisere den store nyhed, Nordsøens Jægere, som er en nytænkende formidlings- og udstillingsoplevelse, der tager udgangspunkt i fødekæden i Nordsøen

Millioner til udstilling på Nordsøen Oceanarium

Takket være millionstøtte fra Nordea-fonden, Den A.P.Møllerske Støttefond samt Vækstforum Nordjylland kan Nordsøen Oceanarium nu realisere den store nyhed, Nordsøens Jægere, som er en nytænkende formidlings- og udstillingsoplevelse, der tager udgangspunkt i fødekæden i Nordsøen.

Ved at gå på opdagelse i den spændende fortælling om fødekæden, vil gæsterne stå ansigt til ansigt med både rovdyr og byttedyr mellem kysten, det lave vand og det dybe hav. Her vil man opleve, hvordan alle havets organismer er indbyrdes forbundne i fødekæden – fra mikroskopiske planktonorganismer til kæmpestore hajer og hvaler.

Udstillingen bliver opdelt i 2 etaper. I den første del af udstillingen der åbner til sommer, indgår blandt andet ’Big Ocean Window’, Skandinaviens største interaktive skærm. Desuden præsenteres en helt ny involverende sæludstilling og et gople klækkeri. Foruden udstillingen i akvariet i Hirtshals etableres også 3 formidlingssatelitter langs med nordvestkysten.  I etape 2 der realiseres i 2019, bygges nye helt unikke akvarier, blandt andet et længe ønsket gopleakvarium.

”Livet i havet udfolder sig i en verden, der sammenlignet med landjorden er meget anderledes og svært tilgængelig. Rejser hertil kræver særligt udstyr, og kun få kommer på nært hold af havets mysterier og spændende livsformer. Med Nordsøens Jægere vil Nordsøen Oceanarium gøre havets verden nærværende for alle, samt inspirere til efterfølgende at bevæge sig ud i den virkelige natur” siger projektleder Simon Madsen, og fortsætter: ”Vi glæder os til at slå dørene op for en anderledes udstillingsoplevelse, hvor vi ved hjælp af tekniske installationer og scenografi formidler fødekædens led og deres samspil med hinanden”

”Vi blev i 2017 af DanCenter/Danlands gæster kåret til Danmarks bedste akvarium. Sådan en titel forpligter til at vi hele tiden fornyer og udvikler os. Derfor er vi glade for, at både Den A.P. Møllerske Støttefond, Nordea-fonden og Vækstforum Nordjylland har støttet os med væsentlige beløb, samlet 11 mio. kr., således at vi nu for alvor kan søsætte projektet”, siger Nordsøens direktør, Karl Henrik Laursen.

”Udstillingen formidler Nordsøens fascinerende univers, så flere vil opleve og forstå dens store natur, som ligger lige under havets overflade,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Udstillingen åbner op til ultimo juni 2018. Projektet vil blive præsenteret i forbindelse med Naturmødet i Hirtshals, fredag d. 25. maj kl. 14.30.

Læs om fantastiske oplevelser og events