Nyheder
imported

Når camping bliver en livsstil

Danmark er det land i Europa, som har flest campister i forhold til indbyggertal. Ifølge beregninger foretaget af interesseorganisationen Dansk Camping Union kan ikke mindre end 700.000 danskere betegnes som campister. Familien Bach Nørgaard fra Aars er én af dem.

Blokhus avis – hele Jammerbugtens avis

”Det er vores andet hjem”
–    Tanja Bach Nørgaard 

Tekst: Lotte Kande – Foto: Privat
-Havde du spurgt mig for år tilbage havde jeg svoret, at jeg aldrig skulle blive campist, fortæller Tanja Bach Nørgaard med et smil på læben. Men i dag ser situationen helt anderledes ud. – I min mands familie havde man altid camperet. Det havde man ikke i min. Vi lavede dog et kompromis på et 14 dages ”prøveophold”, for seks år siden på Fårup Camping, mest af alt for børnenes skyld, griner Tanja og fortsætter, – det lå nemlig slet ikke i kortene, at også jeg skulle blive så vild med denne livsstil og oveni købet blive fastligger, men skæbnen ville det anderledes. 

Derfor nyder vi livet som fastligger
Familien, der består af ægtemanden Chris, datteren Toni og sønnen Simon, har netop haft deres sjette fastligger sæson på Fårup Camping, men de er ikke de eneste familiemedlemmer, der nyder netop dette sted. – Faktisk er vi 12 fastliggere fra samme familie, både forældre, svigerforældre, svogre, svigerinder, søskende og deres børn mf. Og dertil kommer de familiemedlemmer, der ”bare” kommer på visit i løbet af sæsonen. Vi er alle helt vilde med stedet, forklarer Tanja, der ligeledes præciserer hvorfor valget faldt på netop Fårup Camping. –Pladsen er intim og hyggelig og har samtidig en fantastisk beliggenhed. Det har også værdi for os, at stedet ligger nærmeste nabo til forlystelsesparken Fårup Sommerland, som vi er aktive brugere af. Ved at bo på Fårup Camping er det nemlig muligt at bestille fastligger pladser indeholdt et sæsonkort til parken. Men, vi anvender hele området, når vi hver weekend, i forårs- og sommermånederne, tager turen fra Aars til campingpladsen, der er placeret mellem Saltum og Blokhus. Stranden og Vesterhavet er et stort trækplaster, ligesom Blokhus Klitplantage med de mange muligheder i Gatewayen er et kæmpe plus. Vi er en aktiv familie, der nyder vandre- og løbeture, hvorfor vi også altid er deltagere til to af Blokhus’ største løb; Blokhus Marathon i august og Forest to the bay i påsken. Dernæst har vi købt sæsonkort til Skulpturparken Blokhus, vi nyder at handle til sommerens fødevaremarkeder, ligesom vi har fast tradition for, at komme til de populære torsdagskoncerter på Blokhus Torv. Hele området syder at spændende tilbud og vi føler os meget privilegeret ved at være midt i det hele, afslutter Tanja. 

Personligt værtsskab
For familien fra Aars betyder værtsskabet hos Fårup Camping også en hel del. De føler sig altid velkomne og har mødt stor hjælpsomhed igennem de seks sæsoner, hvor de har været fastliggere. – Vi har fået et godt og personligt forhold til ejerne, Marianne og Jens Anker, ligesom vores børn har knyttet bånd med deres børn, fortæller Tanja. I dag kan Tanja slet ikke forestille ikke at skulle køre turen fra Aars. Sådan lød det ikke tilbage i 2012. – Stedet her er vores andet hjem, forklarer hun. Når børnene har det godt og er aktiverede, så nyder vi forældrene det ekstra meget og slapper af. Og dermed kan vi alle lade effektivt op til hverdagen, afslutter hun. 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events