Nyheder
imported

Når julen skal smage af mere – opskrifter

Du har forberedt dig med rengøring og indkøb i en måned, hele familien er inviteret til julefrokost, du glæder dig til at servere den helt perfekt glaserede skinke, men.. Kås Slagter og Madbutik hjælper dig på vej, med opskrifter på traditionelle juleretter.

Inspiration:

Når julen skal smage af mere

Du har forberedt dig med rengøring og indkøb i en måned, hele familien er inviteret til julefrokost, du glæder dig til at servere den helt perfekt glaserede skinke, men..

Tekst: Louise Kande – Foto: Kaas Slagter & Madbutik

Julemånederne er ekstraordinære. Her giver de fleste sig selv lov til mere end ellers. Vi handler mere ind, synger, sover længe, giver gaver, tror på nisser, pynter med glimmer og mødes på tværs af generationer til lækker julemad. Vi smager og nyder, og vi vil så gerne have at det hele er perfekt.

Vi har derfor været på besøg hos Susanne og Lasse i Kaas Slagter & Madbutik, og sammen guider vi jer igennem opskrifterne på den klassiske glaserede juleskinke og traditionelle and. – Det grundlæggende tip er, at for at få den største oplevelse anbefaler vi, at man steger i almindelig varmluft ovn. Ved stegning i ovn skal ovnen altid være på rette temperatur, inden stegen sættes ind, fortæller Susanne

Glaseret juleskinke

En skinkensteg på ca. 1,5-2 kg lægges i kogende

vand. Lad den simre 1 time og trække yderligere

½ time i suppen med slukket blus. Ovnen forvarmes

til 180°C. Skinken tages op af suppen, og sværen

fjernes. Rids fedtet i tern, og sæt skinken i ovnen i 15

minutter. Rør ca. 5 spsk. sennep og 5 spsk. brun farin til en tyk

masse og gnid skinken med blandingen. Tilsæt eventuelt

en anelse kanel. Det giver en dejlig duft af jul.

Skinken steger med glaseringen i yderligere 10 min.

And

Anden skylles indvendigt med vand. Krydres med

salt og peber indvendigt og udvendigt. Fyldes med

æblebåde og svesker. Sæt en bradepande med vand i

bunden i ovnen og forvarm til 220°C.

Anden sættes ind på en rist med brystet nedad og

ovntemperaturen sænkes til 160°C. Anden steger

herefter i 45 min. Vend herefter anden, så den ligger

med brystet opad, uden ovnlågen er åbent for længe.

Steg den videre i ca. 1 time og 45 min. ved 160°C.

Sørg for at der hele tiden er væde i bradepanden.

Kråsen lægges i bradepanden og steger med fra start.

Anden efterbrunes ved 220°C i ca. 10 min. hvis den

ikke er sprød nok.

Læs om fantastiske oplevelser og events