Nyheder
imported

Naturens kræfter viste ansigt på Blokhus Strand

Vind af stormstyrke har det seneste døgn været virklighed på stranden. Badehusene rev sin løs på stranden og flød rundt.

Tekst Merete Fuglsang
Foto: Poul Nymark

Igen i år kom der kraftig blæsevejr ind over os. Næsten samme weekend, som sidste år, hvor stormen Knud hærgede og flere af badehusene blev totalskadet. 
I år stod 13 badehuse tilbage på Blokhus Strand. 13 huse, som ikke var nået at blive transporteret hjem. I løbet af søndagen, trods hårde udfordringer med vejret, så lykkedes det vognmænd, at få flyttet yderligere 8 strandhuse væk fra stranden.
– Det er ikke rart at se ens badehus flyde rundt, og så at man ikke kan gøre noget, siger en af badehusejerne.

Klimaændringer, efterårsstormen tidligere igen i år
Sidste år raserede Stormen Knud i weekenden omkring d. 21/9-18. I år kom stormen en uge tidligere, og det skal badehusejerne nok til at forvente, at det også kan ske næste år. Så i stedet for at badehusene i følge reglerne skal være fjernet inden d. 1/10, så kunne det måske være en god ide, at få sit badehus i sikkerhed inden den første efterårsmåned, september.

Dagen derpå
I dag har vandet trukket sig tilbage, og de sidste badehuse er nu alle fjernet fra Blokhus Strand. Hus nr. 30 og 35 er total smadret, mens hus nr. 3, som også flød rundt er helt ok. I det hus er ikke et eneste glas faldet ned fra hylderne.

Bølgeskum blæser på stranden
Stormen er nu over stået. Hvidt bølgeskum blæser stadig på stranden. Bølgerne viser tænder, og sådan en storm tiltrækker altid mange lokale og turister til stranden. Barsk er det at se, hvordan naturens kræfter kan virke.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events