Fjerritslev

Nu får nordjyderne højst 20 km til test-sted

Fra uge 9 er der højst 20 kilometer til et test-sted i Region Nordjylland. Derudover er der oprettet mange flere tider på de eksisterende test-steder frem til søndag 26. februar, så skoleelever kan lade sig teste inden opstarten på mandag.
(Foto: Region Nordjylland)

Kort afstand    
Fra på mandag er der højst 20 kilometer til en test for Corona. Langt de fleste nordjyder vil dog i praksis have en meget kortere afstand.
I forbindelse med den gradvise genåbning af Region Nordjylland er et fintmasket og lettilgængeligt testtilbud nemlig afgørende.
Det tager regionen konsekvensen af, og opretter derfor flere test-steder og flere dage med test i samarbejde med Falck.

Flere test-steder 
Der er desuden blevet oprettet ekstra test-steder i Fjerritslev og i Hurup.
Det vil være forskelligt i løbet af ugen, om det er muligt at få PCR-test eller hurtigtest.
Se nedenfor de test-steder, der er nærmest borgere i Jammerbugt:

  • Sygehusvej 6, Brovst
  • Idrætscenter Jammerbugt, Brøndumvej 14, Fjerritslev
  • Knudsgade 15, Brønderslev
  • Aalborg Lufthavn (hurtigtest)
  • AKKC, Europa Plads 4, Aalborg

Det er Falck, som står for hurtigtest, der foretages gennem næsen, mens Region Nordjylland står for de såkaldte PCR-test, som foretages med skrab i munden.

Nye mere behagelige test
– Vi har selvfølgelig en stor forpligtelse til at sikre mange testmuligheder lige nu og her, da et negativt testresultat er en forudsætning for at skoleeleverne i blandt andet afgangsklasserne og på ungdomsuddannelserne kan møde ind på mandag. Vi skruer derfor gevaldigt op for kapaciteten fra fredag morgen, siger kontorchef i regionens Sundhedsplanlægning, Jacob Bertramsen.
Fra næste uge vil Falck i vid udstrækning gå over til de nye hurtigtest, som ikke skal så langt op i næsen.
– Vi ved, at det har afholdt nogle fra at lade sig teste. Det er derfor godt, at det meste af ubehaget kan fjernes med den nye testform. Så det bør ikke være dét, som afholder nogle fra at lade sig teste med hurtigtest fra næste uge af, siger Jacob Bertramsen.

Tid til test
Det er muligt at få foretaget en hurtigtest uden tidsbestilling, mens det kræver tidsbestilling via www.coronaprover.dk for at få adgang til at blive PCR-testet.
Hvis der skal bruges et testsvar inden mandag morgen, bør PCR-test være foretaget senest lørdag, mens hurtigtesten bør foretages senest søndag.  

Flere test-tider 
Der er desuden blevet oprettet ekstra teststeder i Fjerritslev og i Hurup. Det vil være forskelligt i løbet af ugen, om det er muligt at få PCR-test eller hurtigtest.
Det anbefales at holde sig opdateret på www.rn.dk/coronatest, hvor testmulighederne løbende bliver opdateret. I alt er der lige nu 25 forskellige test-steder i Region Nordjylland.

Forlængede åbningstider
Fra fredag til søndag, hvor regionen forventer en stor interesse for at lade sig teste forud for genåbningen, vil der mange steder bliver forlængede åbningstider.
Det gælder blandt andet Aalborg Kongres- og Kulturcenter, Trekanten i Aalborg Øst, Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn.

Læs om fantastiske oplevelser og events