Nyheder
imported

Nye klæder til kanoninitiativ

SE Vækstpulje Nyfors har valgt at bevilge Blokhus Kanonlaug 50.000 kroner, som vil gå til udskiftning af deres uniformer.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark
I løbet af sommeren er der et helt specielt og populært samlingssted i Blokhus – det er ved Blokhuskanonen. Og det har det været siden 2009. 
Nye uniformer
Blokhus Kanonlaug har været vidt omkring, siden den blev fremstillet i 1700-tallet i England. Udover at være blevet brugt som salutkanon for ankomne ved Jammerbugten i 1800-tallet, har den også været gravet ned i klitterne under krigen i Dybbøl for at gemme den for tyskerne. I 2009 får stifterne af Blokhus Kanonlaug atter gang i affyringen af kanonen til stor glæde for gæsterne i Destination Blokhus. Til sommer 2019 fejrer Blokhus Kanonlaug derfor 10 års jubilæum – og det bliver i nye uniformer. SE Vækstpulje Nyfors har nemlig valgt at bevilge dem 50.000 kroner, som vil gå til udskiftning af deres uniformer.
En hyggelig historie 
Hver aften i højsæsonen samler Blokhus Kanonlaug mellem 300 og 400 fastboende, sommerhusejere, turister og andre kultur- og traditionsinteresserede, når de marcherer mod stranden og fyrer kanonen af kl. 21.00.  

Læs om fantastiske oplevelser og events