Nyheder
imported

Nye tiltag: Medarbejdere skal blive på jobbet

Jobcentret i Jammerbugt Kommune udvider indsatsen i forhold til fastholdelse af medarbejdere på arbejdspladserne

Nye tiltag:

Medarbejdere skal blive på jobbet

Jobcentret i Jammerbugt Kommune udvider indsatsen i forhold til fastholdelse af medarbejdere på arbejdspladserne

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune har besluttet, at der skal oprettes et decideret Fastholdelsesteam med forskellige faglige kompetencer. Der skal ansættes en psykolog og en sagsbehandler i teamet. Virksomhedskonsulenten og ergoterapeuten er allerede på plads.

Det nye team skal være ansvarlig for den samlede og koordinerende fastholdelsesindsats i kommunen –  forebyggelse af sygefravær på private og offentlige virksomheder samt fastholdelse af sygemeldte på arbejdspladserne. Ved fx at have en psykologs kompetencer i teamet vil det kunne medvirke til at forebygge og afhjælpe stresssituationer, før det udvikler sig til sygemeldinger på en arbejdsplads.

–  Vi er meget opmærksomme på  stress og det psykiske arbejdsmiljø  – og her kan vi sparre med virksomhederne. Vi kan også tilbyde samtaler med stressramte medarbejdere, hvor der er risiko for sygemeldinger, eller vi kan hjælpe medarbejdere, som vender tilbage efter en sygemelding, forklarer arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen.

Hjælpende Hænder

I Fastholdelsesteamet bliver projektet Hjælpende Hænder også placeret. Projektet har kørt i noget tid.  Det skal sikre at ansatte på virksomhederne, som i kortere eller længere perioder har behov for hjælp til at løse fysisk krævende opgaver, får hjælp af en ledig borger til at udføre opgaven. Det har fx været i Hjemmeplejen, at man benytter sig af De Hjælpende Hænder konceptet, hvor der er fysisk hårdt arbejde.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events