Nyheder
imported

Nye tiltag skal lette trafikken gennem Hune

Buslommer og bedre lyskryds, men ingen svingbane.

Tekst og foto: Martin Frandsen

For at forbedre afviklingen af trafikken gennem Hune vil Jammerbugt Kommune  bruge 800.000 kroner til anlæg af to nye buslommer i byen.
Desuden bliver byens lyskryds det kun 4. i Danmark med den allernyeste kunstige intelligens.
Til gengæld er planerne om en svingbane i lyskrydset opgivet.

Øget fremkommelighed

De to buslommer bliver placeret på hver sin side af Vesterhavsvej på strækningen mellem rundkørslen ved Pirupvejen og Hune Forsamlingshus øst for Ilsigvej.
– Alle, der færdes i Hune om sommeren, kender til, at trafikken kan være tæt i området. Det ønsker vi at afhjælpe blandt andet ved at lave buslommer, så busserne ikke forsinker trafikken, når de skal sætte passagerer af eller have nye på, forklarer borgmester Mogens Christen Gade.
Den sydlige buslomme skal anlægges så langt mod øst for Dan Centers bygning som muligt, oplyser fagchef Kristian Olsen, teknik & anlæg i Jammerbugt Kommune.
Det betyder også, at der forhandles om jordkøb med grundejere, og såfremt der bliver indgået en frivillig aftale, er håbet, at buslommerne kan være klar til brug inden skolernes sommerferie. Hvis man ikke når det, går arbejdet først i gang efter højsæsonen.

Intelligent lyskryds

I alt er der afsat 1,5 mio. kr. til forbedring af fremkommeligheden i Hune, og muligheden for at anlægge en venstresvingsbane i lyskrydset i Hune til trafik fra øst, der skal dreje mod Rødhus, har været undersøgt.
Men denne løsning er blevet afvist af politiet.
I stedet arbejder Jammerbugt Kommune på at optimere lyssignalet mest muligt med kunstig intelligens.
– Det bliver det kun 4. lyskryds i Danmark, som får den nyeste kunstige intelligens til styring af signalet, siger han.
– Ved brug af infrarøde kameraer og radar vil den kunstige intelligens holde øje med kø-længder og afvikling af trafikken, forklarer Kristian Olsen og tilføjer.
– Vi kommer ikke til at undgå kø i Hune i højsæsonen, men selvfølgelig vil vi gøre mest muligt for at optimere afviklingen af trafikken.

Læs om fantastiske oplevelser og events