Nyheder
imported

Nyhed: Et flag for alle

Jammerbugt Kommune hejser ikke det blå flag, men i stedet flaget for Vandsikker kommune. Det giver adgang til hunde og biler – med fortsat fokus på vandkvalitet.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Strandene på den nordjyske vestkyst er ikke med i Friluftsrådets opgørelse over badevandskvaliteten. For Hjørring, Jammerbugt og Thisted Kommune har meldt sig ud af Blåt Flag-ordningen. Vandkvaliteten fejler dog ikke noget på vestkysten.

Vandsikker

Jammerbugt Kommune har i samarbejde med Rådet for Større Badesikkerhed udarbejde et andet koncept for, hvordan man kan højne sikkerheden i og omkring vand – Vandsikker Kommune. Målet med Vandsikker Kommune er at sikre gæsterne på stranden en god badeoplevelse. De krav, der stilles til vandkvalitet i forbindelse med Vandsikker Kommune, er på linje med andre ordninger. Der er tilpasset i kravene, så de tilgodeser den lokale brug af de enkelte strande. Som Vandsikker Kommune tillades der adgang for hunde og kørsel på stranden, hvilket er vigtigt for mange af vestkystens turister.

Analyse for badevand

Jammerbugt kommune sikrer at badevandet er så rent som overhovedet muligt, ved at udtage vandprøver løbende i løbet af badesæsonen fra 1.juni – 1. september. De 9 strande der bliver udtaget prøver på til analysering er følgende: Grønhøj, Saltum, Blokhus, Rødhus, Ejstrup, Tranum, Slettestrand, Svinkløv og Klim Strand samt Gjøl og Attrup Havn.

Læs om fantastiske oplevelser og events