Nyheder
imported

Nyt kunstgalleri ved Vesterhavet åbner dørene

Efter 30 år i udlandet er nordjysk kunstner klar til at åbne sit galleri ved Vesterhavet.

Lørdag d. 9. juli ser et nyt kunstkoncept dagens lys i Nordjylland, når kunstneren Janne Wollesen åbner dørene op for kunstinteresserede og nysgerrige på Kunstart20 i Saltum. Trods de rolige og idylliske omgivelser nær Vesterhavet, så bærer stedet på Saltum Strandvej 20 præg af alt andet end nordjysk beskedenhed. Gæsterne præsenteres for en gennemsyret og kompromisløs sans for detaljen, som tydeligt vidner om en flittig kunstners fingeraftryk.

Atelieret på Kunstart20 med lysindfald fra gulv til kip.

Når Kunstart20 d. 9. juli officielt åbner dørene for offentligheden, så er det samtidig kulminationen på en indtil videre 30-årig international kunstnerkarriere, som har bragt nordjyden Janne Wollesen til europæiske kunstmetropoler, som Bayern, Wien og Salzburg – og tilbage igen. Livsværket og livsdrømmen er en gennemført kombination af kunstgalleri og Bed & Breakfast, hvor kunst og æstetik går hånd i hånd med omgivelserne og den gode stemning. Gæsterne skal dog ikke forvente en traditionel gallerioplevelse, for her findes kunsten ikke kun i glas og ramme på væggene i atelieret.

På Kunstart20 handler det derimod om tilstedeværelse og kunsten i at opleve kunst i sin rette kontekst. Gårdhaven, de 4 unikke gæsteværelser, omgivelserne og stemningen skaber en selvforstærkende effekt, som smitter af på oplevelsen i atelieret.

Kunstudstilling fra ind- og udland

Visionen med Kunstart20 er at danne et nyt kunstnerisk centrum, hvor danske og internationale kunstnere indenfor kunst, håndværk, musik og litteratur kan udstille deres værker samt afholde kurser og workshops. Den åbne og mangfoldige tilgang til kunsten skal involvere gæsterne på en ekstraordinær måde og understreger dermed målsætningen om at skabe en kunstoplevelse frem for en kunstudstilling. Arkitekten bag Kunstart20, Jørgen Ussing, er første mand på blokken af gæsteudstillere, som i efteråret 2016 inviterer kunstelskere indenfor og deler ud af sin erfaring og forkærlighed for akvarelkunsten. Han suppleres i de kommende måneder af en række spændende internationale kunstnere, som Janne Wollesen har stiftet bekendtskab med i sin lange udlandskarriere.

En livsdrøm går i opfyldelse

Kunstart20 er en direkte afspejling af Janne Wollesens indgangsvinkel til kunst. Det enkle og nordiske stemningsbillede sættes i relief i mødet med lyset og farverne fra den omkringliggende natur.

”Huset skal være et aktivt fristed i Jammerbugt Kommune, hvor alt fra professionelle, kunstelskere til nysgerrige kan samles under samme tag og være omgivet af kunsten. Hvilket indtryk man forlader stedet med er op til hvert enkelt, men vi håber på en prikkende fornemmelse af livsglæde og en skærpet interesse for at gå på opdagelse i andres eller måske sin egen kunstverden.”

Åbningsreception af Kunstart20

Alle er velkomne til åbningsreceptionen, hvor der vil være åbent hus på hele Kunstart20 med adgang til Bed & Breakfast, galleri, atelieret, gårdhaven mm. Efter indvielsen vil der være musik og lidt godt til ganen, mens der vises rundt på stedet. Dato: lørdag d. 9. juli – kl. 14-17. Sted: Saltum Strandvej 20, 9493 Saltum

Læs om fantastiske oplevelser og events