Brovst

Nyt mikrobageri holder åbningsfest

Lørdag 2. april åbner DahlLuthers mikrobageri på Hjortdalvej 377 i Tranum med åbningsfest mellem kl. 9.00 og 12.00, hvor man kan kigge forbi, se stedet og få en kop te eller kaffe samt en smagsprøve på brød og kage.

Tæt på naturen
Bag mikrobageriet står Anja og Martin, der begge er årgang ’82.
– Vi købte vores hus i Tranum, fordi vi gerne ville ud i naturen og være tæt på Vesterhavet, hvor vi elsker at bruge tid. Vi kobler af, bliver inspirerede, når vi går ture med vores Grand Danois Conrad. Her i Tranum har vi masser af natur med Fosdalen som baghave og tæt på stranden, men samtidigt tæt på et lille hyggeligt lokalsamfund, fortæller parret.

Vil udleve drømmen
De vil udleve drømmen om at lave et lille mikrobageri til at lave brød med surdej, fyldte chokolader og kager til andre end bare dem selv og familierne.
– Vi har fået den varmeste velkomst af både naboer, skønne ildsjæle og alle de andre lokale selvstændige, fortæller de..
Gennem bl.a. Destination Svinkløv/Slettestrand- Thorupstrand, Visitjammerbugt og Visit Nordvestkysten har de oplevet kæmpe interesse for bageriert.
– Vi vil gerne støtte op om det lokale, og bl.a. købe vores honning til f. eks. rugbrød og granola hos en lokal producent. Så vidt muligt er vores ønske at handle nordjysk. Derfor bager vi også primært med mel fra Aurion i Hjørring.

Surdej og chokolade
De har et lillebitte produktionslokale, og så foregår salget fra brødskabet i laden (eller ved at banke på ind til bageriet) på de to dage om ugen, der et åbent.
– Vi kommer primært til at bage med surdej. Der vil være forskellige surdejsbrød, rugbrød, boller og forskellige kager ligeledes på surdej. Dog vil der også ind i mellem være kager uden. På Instagram og Facebook, kan man følge med i udvalget, fortæller de.
Til højtiderne er der salg af fyldte chokolader. Her til påske er der ligeledes påskeæg, marcipan æg. Udover til højtiderne er chokolade bestillingsarbejde til fx gaveæsker.
I sommersæsonen vil der være hjemmelavede luksus is i fryseren og moussekager med glaze, talkager, kagetapas.
– Vi er altid klar på en udfordring så vi kan altid kontaktes med en forespørgsel.

Læs om fantastiske oplevelser og events