Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Nyt redningsudstyr kan red­de liv på Blokhus Strand

Blokhus Strand tager som en af de første strande LifeBoard i brug, og bag initiativet ligger et formål om at øge bade- og vandsik­kerheden, hvor mennesker og vand mødes.

Blokhus Strand er blandt de mest populære og attrak­tive stande i Jammerbugt Kommune, og de er i år ble­vet udvalgt som teststand for det nye redningsudstyr kaldet LifeBoard.

Når hurtigere frem

LifeBoard er specialdesignet til kystlivredning. Med det surfboardlignende design er det lettere for civile at anvende sammenlignet med de redningskranse, der er det nuværende redningsudstyr langs den danske kyststrækning. Oftest er civile bade­gæster tættest på badeulykker, og med et LifeBoard er det muligt at nå frem til den nødstedte hurtigere, end hvis man brugte den klassiske redningskrans. Life­Board skal være med til at skabe fokus på en helt ny redningskultur på kysten, hvor badegæster som civile reddere kan være med til at standse ulykker i tide.

Flere danske gæster

Grundet COVID-19 vil flere danskere holde ferie i de danske kystbyer, ligesom mange vil være påpasselige med at placere sig tæt op ad hinanden. Badegæsterne spreder sig derfor over større strandområder, hvormed afstanden til livreddertårnet øges. Sammenholdes dette med, at 80% af TrygFondens livreddende aktioner ofte sker uden for livredderflagene, bliver nødvendigheden for LifeBoard kun tydeligere.

Læs om fantastiske oplevelser og events