Restaurant Poseidon kan nu igen vinge et ud af mange arrangementer af på aktivitetskalenderen for 2024.
19. januar var der champagnesmagning og gourmetmad på menuen. Aftenens tema var ”Nytårskur” – med fokus på champagne fra den nordligste del af Frankrig. Køkkenet, med indehaver Amalie Thomsen i spidsen, havde i dagens anledning sammensat en lækker 4-retters menu, der nøje var afstemt til de mange forskellige champagner, som leverandøren Kjær Sommerfeldt præsenterede denne aften. – Det er ganske usædvanligt at servere champagne til alle retter. Og både udfordrende for køkkenet og spændende for gæsterne. Men en tradition er født.
Helstøbt oplevelse
Straks gæsterne trådte indenfor i den hyggelige restaurant, blev der budt på velkomstsnacks som bestod af signaturchips, blinis med friskostecreme og nektarinskiver samt krustader m. krebsehaler, æbletern, avokadotern og citronperler og champagne efterfulgt af aftenens forret – Ærtesuppe med smørpocheret torsk, ærter, citronperler, champagne og urter. Hovedretten var Balloutine af kylling med pommes anna, hokkaidopuré, kraftig skysauce og crudite af gulerødder, beder og fennikel og til dessert knækbrød m. gammelknas og kvædekompot og smørristede rugbrød med pecorino og jordskokkechips. Imellem hver ret tog den erfarne sommelier Claus Esmark gæsterne med på en spændende fortællerejse igennem specielle champagner, som på hver sin måde supplerede den lækre menu på fornemste vis med både fylde, sødme, syre, duft og smag. Godt mættet af indtryk blev aftenen afsluttet med kaffe og hjemmelavet kransekagekonfekt.
Der blev kælet for detaljerne og kræset ekstra om gæsterne denne aften, og arrangørerne kan nu se tilbage på en yderst vellykket aften, der efter egen udtalelse må blive en Nytårskur-tradition i januar.
Passionen udfolder sig
Køkkenchef og daglig leder på Poseidon, Amalie Thomsen fortæller – Med disse arrangementer har vi som restaurant mulighed for at udfordre os selv i køkkenet, men også gæsternes smagsløg. Vi sætter baren højt – og vi kræver endnu mere af os selv og vores tekniske principper omkring maden. Vi kan på den måde også udvikle og udfordre vores elever. Jeg har en stor passion for madlavning og med vores arrangementer, kan denne udfolde sig.
Flere arrangementer
Champagnesmagningen var blot én ud af en perlerække af arrangementer i 2024. Gæsterne vil kunne se frem til Bourgognesmagning 1. marts, hvor der næsten er udsolgt, og derudover vil der bl.a. blive budt på Rosésmagninger, Gin & Romsmagninger og Ølsmagninger – alt sammen ledsaget af lækker mad.