Nyheder
imported

På vej til endnu et rekordår

Suverænt flest turister valgte at overnatte i Jammerbugt i sommeren 2021.

Tekst og foto: Presse

Jammerbugt Kommune er populær som aldrig før og er landsdelens absolut største turistkommune målt på overnatninger.
Trods et år der fortsat var præget af Corona-krisen, har Jammerbugt Kommune igen haft en flot sæson. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Antallet af overnatninger i 2021 i kommunen er steget med knap 50.000 sammenlignet med samme periode 2020.
– Vi har igen haft en fantastisk sommersæson i Jammerbugt Kommune i 2021. Vi er stolte af resultatet, som slår fast, at vi fastholder vores position som den største overnatningskommune i Nordjylland, fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Store forventninger
Og forventningerne til 2022 er store.
Kommunen indgår i et stærkt markedsføringssamarbejde i Destination Nordvestkysten, og på de enkelte destinationer er mange aktiviteter i gang og på vej, blandt andet arbejdes der på planlægningen af flere sommerhusgrunde i løbet af efteråret, hvor et forslag til Kommuneplanen21 er i høring frem til den 29. oktober 2021.
– Vi regner med, at vi sætter kurs mod at slå rekordåret 2019, hvor der var flest overnatninger i vores turistområder. Vi har det seneste år brugt meget tid på at skabe nye udendørs oplevelser, fordi vi ved, at mange vælger Jammerbugten til for at opleve naturen som strandene, vandrestierne, skovene og vores hyggelige kystmiljøer ved Slettestrand og Blokhus, siger Anna Oosterhof, chef for erhverv og turisme i Jammerbugt Kommune.

Kystsporet
Seneste skud på stammen er Kystsporet, et nyt vandre- og cykelspor fra Vorupør i syd til Blokhus i nord.
De mange gæster fra ind- og udland betyder vækst i både turisterhvervet og andre erhverv som detailhandlen og håndværkerne, og hermed flere arbejdspladser og aktivitet bredt i kommunen.
I rekordåret 2019 havde Jammerbugt Kommune frem til nu 1.092.404 overnatninger.
I 2020 var der i samme periode 992.022 overnatninger, mens der i 2021 frem til nu har været 1.042.008 overnatninger.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events