Nyheder
imported

Påpasselig og sk(æg) Påskefestival i Blokhus

36 kreative og sjove oplevelser for hele familien

Tekst og foto: Presse

Kom til Blokhus i påsken, her venter hyggelige, sjove og kreative oplevelser for hele familien, og der er højt til himlen og god afstand.
Erhvervsforeningen Destination Blokhus har i lang tid ruget på en kurv fyldt med (æg)stremt sjove, udfordrende, kreative og ikke mindst trygge påskeaktiviteter, og programmet er nu klar til at gå på vingerne.
Gennem hele påsken er der masser af aktiviteter for både kyllinger, hønemødre, vandrefugle og selskabspapegøjer- alle naturligvis med højde for restriktionerne. 

Sk(æg)ge oplevelser
– Selvom vi forsat skal passe på hinanden, så bliver det langt fra kedeligt at holde påskeferie i Blokhus. Erhvervsforeningen Destination Blokhus har nemlig sammensat et yderst alsidigt program med aktiviteter for alle aldre, og det lever selvfølgelig op til alle restriktioner, siger Jannie Ratke, Eventansvarlig for Erhvervsforeningen Destination Blokhus.
– For selv om der er noget, vi ikke kan og må i disse tider, så er der heldigvis stadig mange muligheder for sjove og hyggelige aktiviteter i Blokhus. Der er nemlig tænkt kreativt og ud af boksen for at sikre, at de mange gæster i påsken stadig kan blive budt velkommen med masser af sk(æg)ge oplevelser, siger Jannie Ratke.

(Æg)te påskesjov
Traditionen tro afvikles der igen ”Den Store Påskeægsjagt”, hvor 100 nummererede pastel-æg gemmes på offentlige arealer i Blokhus, Hune og ved Gatewaypladsen.
Æggene kan ombyttes til en chokoladepræmie hos Spar Blokhus inden for åbningstiden. Højst to æg per barn under 15 år. Denne aktivitet er et perfekt incitament til at få en fælles familieoplevelse i naturen.
Samtidig kan den gennemføres, når det passer ind i familiens ferieplaner – ligesom den nye påskeaktivitet ”Kyllingejagten”.
Her skal familien efter mørkets frembrud finde lommelygten frem og følge små reflekskyllinger rundt i byen på en ca. to kilometer lang rute. På vejen skal der løses små opgaver, og hvis det lykkedes at finde frem til, hvor kyllingerne har gemt sig, kan børn under 15 år tage en lille chokoladekylling. Jagten starter ved Fiskernes hus.
Der er også mulighed for at følge udklækning af (æg)te påskeæg.
I vinduet hos Kalstrup Livsstilhus står en rugemaskine, hvor man kan følge udklækningen af små påskekyllinger. Gæt hvilken farve æg, der først udklækkes og vind en stor påskehare.
Når kyllingerne er udklækket, flytter de på ud på et økologisk landbrug, men først skal de tørre inde i selve rugemaskinen.

Fuld fart frem
Blokhus har de perfekte rammer til en aktiv ferie.
De morgenfriske kan starte dagen med en opfriskende dukkert i det brusende Vesterhav efterfulgt af en tur i saunahytten.
I forbindelse med Blokhus Påskefestival har Fodslaw Jammerbugt afmærket en særlig køn rute på 6 kilometer.
Følg pilene gennem det flotte landskab og gør stop ved nogle af områdets smukkeste udsigter. Ruten starter bag Hune Kirke.
Hvis du ønsker lidt mere aktion, så vil der 29. og 31. marts være mulighed for at spille lasergame i skoven bag Nols Sø.
Det er en sjov aktivitet for både børn og voksne, eller hvad med at suse afsted på en MTB sammen med de erfarne ryttere fra Saltum Trim eller prøve kræfter med en segway på Blokhus Torv?

Blokhus Naturligvis
Hele påsken vil der være mulighed for at se det store hvalskelet fra Blokhus Hvalen, der strandende på Blokhus Strand i 2016.
De søde hvalguider står klar til at invitere med ind i hvalens mave hver dag i tidsrummet kl. 13-15 på Blokhus Torv.
Men vi skal ikke bare passe på hinanden, men også på naturen.
Derfor vil der hele ferien være virtuel Beach Clean på Blokhus Strand og mulighed for Plogging i skoven, hvor man skal jogge og opsamle affald på samme tid.
Der kan hentes en hav-miljøpose hos Nyform.
Og 2. og 3. april skal mor og far overtales til at lade børnene være længe oppe og tage på ravjagt med Badass Biology med UV-lamper. Det lilla lys hjælper med at finde de fineste ravklumper i sandet.
Badass Biology inviterer også på krible krable skovtur med lup og insektglas, hvor der dykkes ned i skovens forunderlige univers. Det sker 3. og 4. april.

På den kreative måde
Der er også kreative udfordringer i programmet.
Find flotte sten på stranden og dekorer dem med et smukt motiv eller citat. Byt derefter til en anden smuk sten i stenkisten på Blokhus Torv.
Da der ikke er mulighed for at afholde de normale kreative workshops, kan man i år købe krea-materialer med hjem.
De frivillige står klar i krea-biksen 28. marts og 1. april, hvor der kan købes alt fra mal-selv æg, pensler, lim og maling til sandbilleder.

På opdagelse i Blokhus
Hele ferien vil der være mulighed for komme ekstra under huden på Blokhus.
Der er byvandring med den sprudlende turguide Birgit Christensen 30. marts. Dagen efter er det Egnssamlingen Saltum, der inviterer på historisk vandring, mens der 2. og 4. april er påskevandring med picnic fra Strandhotellet Blokhus.
Hele ugen kan man deltage i Blokhus Quizzen online, hvor man kan vinde et Jammerbugt Gavekort på 300 kroner.

Trygge rammer
Med Påskefestivalen er der dækket op til en hyggelig og aktiv påskeferie, som også byder på trygge rammer.
Det er muligt at lade sig Corona-teste i det lokale testcenter på Bransagervej 30 i Pandrup.
Her tester Falck hver tirsdag kl. 07.00 til 15.50 med kviktest. Om torsdagen udfører Region Nordjylland PCR-test med podning i halsen. Her skal der bestilles til på www.coronaprover.dk

Se hele programmet her

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events