Fjerritslev

Politiet indfører opholdsforbud i Jomfru Ane Gade

Nordjyllands Politi har for at forhindre spredning af Covid-19 udstedt et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsbud for Aalborgs festgade, Jomfru Ane Gade.
opholdsforbuddet omfatter Jomfru Ane Gade og Jomfru Anes Gård i Aalborg fra i morgen lørdag 19. september kl. 22.00 og frem til foreløbig lørdag 26. september kl. 02.00, dog i disse perioder

  • Lørdag den 19. september fra kl. 22.00 til søndag 20. september kl. 02.00
  • Torsdag den 24. september fra kl. 22.00 til fredag 25. september kl. 02.00
  • Fredag den 25. september fra kl. 22.00 til lørdag 26. september kl. 02.00

Ingen ophold
Opholdsforbuddet betyder, at der i dette tidsrum ikke må tages ophold i de pågældende områder.
Almindelig færden igennem området er dog fortsat tilladt. 
– I Nordjylland har vi på det seneste set i flere kommuner, hvordan smitten kan sprede sig hurtigt. Det sker også i hele landet i øjeblikket, og helt på linje med resten af dansk politi skærper vi derfor nu politikredsens indsats på flere måder og bakker således fuldt op om de stramninger, der indføres med det formål at bevare kontrollen over smitten, fastslår vicepolitiinspektør Niels Kronborg, Nordjyllands Politi, der fortsætter: 

Holder øje med fester
– Vi kan ikke komme uden om, at alkohol er en kritisk faktor, når det gælder folks dømmekraft. Nu byder omstændighederne, at vi sætter særligt ind på at begrænse smitterisikoen i tide, og derfor indfører vi dette opholdsforbud, vel vidende at det vil påvirke især de unges sociale liv, forklarer Niels Kronborg.
Han minder om, at omkostningerne med al sandsynlighed vil blive endnu større, hvis man ikke tager de nødvendige skridt til at begrænse smitten. 
– Derfor kommer vi også til at holde ekstra øje med, at man ikke falder for fristelsen og forsamler sig for tæt til fester andre steder, understreger han. 

Bøde på 2.500 kr.
Vicepolitiinspektøren understreger, at politiet har en god dialog med restaurationsmiljøet og de erhvervsdrivende generelt i Nordjylland.
– Det er vi glade for, og vi håber selvfølgelig, at vi kan fortsætte den gode dialog. Når vi nu skærper vores fokus på restauranterne og andre erhvervsdrivende, som er omfattet af de nye regler om lukketid, brug af mundbind og så videre, så gør vi det ikke for at genere nogen – vi gør det for at sikre, at reglerne overholdes, så vi alle bidrager til at begrænse smitten, understreger Niels Kronborg. 
Overholdes forbuddet ikke, kan politiet udstede en bøde på 2.500 kr.
Perioden for opholdsforbuddet kan forlænges, hvis betingelserne for opretholdelse af opholdsforbuddet fortsat er opfyldt. 

Læs om fantastiske oplevelser og events