Nyheder
imported

Redningsnummerskilte kan redde liv

Har du bemærket de grønne skilte med numre på, som står på strandene? De skal hjælpe med at få ambulancen hurtigt frem, hvis der sker en alvorlig ulykke

Kender du det grønne skilt på stranden?
Redningsnummerskilte kan redde liv

Har du bemærket de grønne skilte med numre på, som står på strandene? De skal hjælpe med at få ambulancen hurtigt frem, hvis der sker en alvorlig ulykke

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Redningsnummerskiltene står rundt i landet på strande samt ved søer, åer og andre steder med vand, hvor man kan komme i nød. Skiltenes numre og placering er registreret hos 1-1-2, så de kan se, hvor de skal sende hjælpen hen, hvis de fx får et alarmopkald fra en strand, fortæller Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning:

– Når der sker alvorlige ulykker ved vandet, er skiltene en stor hjælp for os. Det er ikke altid, at vidner til ulykken kan give os præcise oplysninger om, hvor de befinder sig, og det er frustrerende for både vidnerne til ulykken og personen på alarmcentralen. Det er her, at synlige redningsnummerskilte kan gøre en forskel, og skiltene har i flere tilfælde hjulpet os til at være hurtigere fremme ved ulykken, fortæller Steen Herlev, leder for 1-1-2 sekretariatet.

– Vi har over 7.000 kilometer kyststrækninger i Danmark, og strandene bruges hele året til mange forskellige aktiviteter. Der kan også ske ulykker, mens man går en tur eller flyver med drage om efteråret, så det er en god idé, at lægge mærke til det grønne skilt, når man kommer til stranden eller andre steder med vand. Det er ligesom med nødudgangen i et fly, som man automatisk orienterer sig om, når man har sat sig i flysædet, siger Anders Myrhøj.

Stærk strøm overraskede badegæsterne

Pas på revlehullerne – Livredderne hentede fire personer i land

I uge 30 var livredderne fra TrygFonden Kystlivredning i vandet for at redde fire personer i land, som var i livsfare. Tre tyske mænd blev fanget i revlehuller ved Vestkysten, mens en pige faldt i vandet fra molen i Løkken og blev fanget i stærk strøm. De tre mænd badede alle uden for livreddernes primære zone, hvor de holder et skarpt øje med, hvad der sker i vandet. TrygFonden Kystlivredning opfordrer strandgæsterne til at passe på strømmen og den stærke vind samt til at bade imellem livreddernes rød-gule flag, hvor livredderne hurtigt kan komme til undsætning.

Bad mellem flagene, hvor livredderne holder øje

– Hvis du bliver fanget i et revlehul eller får et ildebefindende, mens du bader, er der umiddelbart ingen til at hjælpe dig. Det var et held for manden, at der var opmærksomme badegæster i nærheden, som opdagede ham i vandet og alarmerede livredderne længere oppe ad stranden. Manden var udmattet og ville ikke have kunnet komme tilbage til stranden ved egen hjælp. Vores råd til strandgæsterne er derfor, at man aldrig bader alene og optimalt set vælger en strand, hvor der er livreddere, som holder øje med, hvad der sker i vandet, og som hurtigt kan træde til, siger Anders Myrhøj.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events