Brovst

Så er Brovst Sogn genåbnet

Fra i dag fredag 28. maj er Brovst Sogn atter åbnet efter at have været under grænseværdierne for nedlukning i 7 dage.
Selve nedlukningen skete 19. maj som følge af for højt smittetryk.

Alt er åbent
– Alt er åbent igen. Vi kom hurtigt ned under grænserne for en nedlukning. Vi havde faktisk allerede hånd om stationen og havde inddæmmet smitten, og vi vidste det gik den rette vej, da sognet blev nedlukket, fortæller Mogens Chr. Gade.
– Vi glædes over, at Brovst Sogn igen kan åbne for alle aktiviteter og tilbud til kommunens borgere. Ikke mindst børnene, der kan komme tilbage til undervisning i klasserne. Alle har håndteret nedlukningen på en konstruktiv måde, og jeg vil gerne takke både børn, forældre og medarbejdere for deres store forståelse og fleksibilitet i forløbet. I takt med, at flere bliver vaccineret, så tror jeg på, at vi alle kan se frem til en mere stabil hverdag, og samtidig skal vi alle fortsætte de gode vaner med afstand, test, mundbind og god håndhygiejne., fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

For højt i 3 dage
Sognet lå over de tre grænseværdier i blot to dage, men har altså været lukket i ni dage. Allerede fredag 21. maj lå sognet under to af de i alt tre grænseværdier for nedlukning, og to dage efter lå sognet under alle tre grænseværdier.
– Vi havde helt klart en forventning om, at vi kunne have åbnet Brovst Sogn tidligere, nu der er et lovforslag på vej i forhold til at hæve en af de tre grænseværdier for nedlukning. Men sådan skulle det ikke blive, da behandlingen af forslaget lader vente på sig. Men vi ser fremad og glæder os over, at smitten hurtigt blev stabil i sognet, siger Mogens Christen Gade.
Smitten bevæger sig generelt i en positiv regning i Jammerbugt Kommune. Den seneste uge har der været 44 nye smittede i kommunen, og det testkorrigerede incidenstal er den 27. maj på 85.

Regler lempet
I øvrigt er reglerne for en nedlukning af sogne blevet lempet.
Tidligere var det en incidens på over 500 – altså flere end 500 smittede pr. 100.000 borgere.
Kravet er nu en incidens på 600.
Det andet krav var en positivprocent på 2,5 eller højere. Det er nu ændret til 3,0 eller højere.
Endelig skal der uændret være konstateret 20 eller flere nye smittede i løbet af de seneste 7 dage.

Genåbningen betyder, at nedenstående atter er åbent:

  • Brovst Skole og SFO
  • Alle indendørs kulturaktiviteter
  • Alle indendørs idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter
  • Borgerservice i Brovst
  • Genoptræning af borgere
  • Aktiviteter for de frivillige i Møllegårdens aktivitetscenter
  • Mentor og bostøtte
  • Biblioteket i Brovst

Læs om fantastiske oplevelser og events