Nyheder
imported

Saltum: DRØN god idé går i opfyldelse

Ny bevilling giver mulighed for etablering af etape 3; en friluftshytte ved Nols Sø. Arbejdsgruppen har armene helt i vejret og glæder sig over den store opbakning til det attraktive mødested i Saltum.

Blokhus avis har fulgt udviklingen og her får I seneste nyt i det spændende aktiv

Tekst: Lotte Kande – Foto: Drøn (viste fotos er fra SkipperHuset på naturlegepladsen, Skipper Klements Plads i Ryaa)

Den 15. januar 2014, for godt to år siden, afholdte DRØN et stormøde i Saltum. Byens borgere, foreninger, politikere, borgmesteren og pressen med flere var mødt talstærkt op.

-De skulle helt sikkert høre hvad de ”småskøre” DRØN damer nu havde fundet på, siger Kristina Søndergaard, medlem af arbejdsgruppen, med et glimt i øjet.

Stor opbakning til projektet

DRØN kunne mærke opbakningen. – Vi var super glade for det store fremmøde og de gode input, der var til mødet, for uden den opbakning var vi ikke nået langt, siger Kristina Søndergaard.

DRØN afslørede den aften tilbage i 2014 planerne for de første 2 etaper, og præsenterede stolt den første store bevilling på kr. 350.000,- fra DBU og Nordea Fonden.  Begejstringen var stor og hele området nikkede genkendende til, at der var brug for et aktivt mødested dels for områdets unge, men ligeledes for områdets øvrige befolkning.

Pia Buus, der ligeledes er med i arbejdsgruppen, er blevet gjort kendt på sætningen -”Vi har turde tænke stort, vi når målet, det er bare et spørgsmål om, hvornår vi gør det”. – Med de ord var det om at komme i arbejdstøjet, vi projekterede, forhandlede, søgte midler, arbejdet gav pote og de to første etaper blev realitet, fortæller Kristina videre.

Godt humør – vejen til succes

Under processen udviklede projektet sig og der sneg sig en etape 3 ind undervejs. Målet for alle 3. etaper er på ca. kr. 3.750.000. Et sådan mål når man ikke uden vilje, og der vil som oftest også være bump på vejen i et så langt forløb. Men gruppen der består af mundtre damer har taget udfordringen til sig, og sammen har de fundet de positive elementer frem.  Som de selv siger, – når man er i en gruppe af muntre damer, så er det ingen sag.

Etape to er under realisering, den skulle egentlig have været færdig i efteråret, men der har været lidt udfordringer i forhold til etableringen af en aktivitetsskrænt omkring skole og Nols området. Disse er nu løst og leverandøren fortsætter med byggeriet medio februar.

Etape tre består af en friluftshytte med bådebro ud på Nols Sø samt et tankested, hvor der er plads til, at fordybe sig i en god bog eller bare at lade tankerne flyve. DRØN har sideløbende med 2. etape projekteret og søgt midler til 3. etape, derfor kan begge etaper realiseres med så kort interval.

180.000 kr. til DRØN

– Vi har været heldige at mange fonde har set de samme muligheder i projektet, som os siger Kristina. I starten af februar sendte A. P. Møller og Hustru Chastine Mc- Kinney Møllers Fond et flot brev. Brevet bragte gruppen helt tæt på drømmen, med en bevilling på kr. 180.000,- til etablering af friluftshytten. Der blev jublet og drukket et lille glas champagne, afslører Kristina. – Vi er enormt glade og taknemmelige for alle som har støttet projektet både med midler men også med frivilligt arbejde. Drøn er nu kun kr. 57.988,48 fra første spadestik.

Etape 4 kommer den?

– Vi er DRØN enige om at etape 4 går ud på at nyde det skønne område til fulde, vi skal selvfølgelig lige være færdige med 3. etape og holde en DRØN god indvielsesfest først afslutter hun.

Læs om fantastiske oplevelser og events