Nyheder
imported

Saml affald på stranden i efterårsferien og deltag i Kystlotteriet

Kystlotteriets lodder ligger nu klar i flere strandkasser på vestkysten i Thisted, Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn kommuner

Det er let at komme i gang. Gå ned på stranden, tag en sæk eller snup en fra strandkasserne, saml affald og sæt et Kystlotterilod på posen og stil den ved strandkassen.

Så deltager du i Kystlotteriet om flotte præmier, sponsoreret af lokale sponsorer langs vestkysten og af sponsorer fra Norge.
Vind et ophold i et fyrtårn i Oslofjorden
At der også er præmier fra Norge er ingen tilfældighed. Kystlotteriet er en norsk opfindelse og en del af EU Interregprojekt, Ren Kystlinje – sammen om et rent Skagerrak. Et af resultaterne fra projektet er, at jo mere marint affald, der samles op på den danske vestkyst, jo mindre driver der videre til Norge og den svenske skærgård. Det er meget mindre krævende at samle strandaffaldet fra de brede sandstrande på vestkysten i Danmark, end mellem skærene og klipperne i den svenske og norske skærgård.
Præmier fra Norge er hjælp til selvhjælp
”Præmierne fra os er en slags hjælp til selvhjælp”, udtaler Sten Helberg, som er initiativtager til Kystlotteriet i Norge. ”At give et spahotelophold eller en weekend i et fyrtårn i Oslofjorden som lotteripræmie til Danmark, er vores måde at sige tak på. Og håbet er, at vi også får mulighed for at glæde frivillige i Norge med lotteripræmier fra Danmark, når vi i 2019 fortsætter og udvider samarbejdet om Kystlotteriet i Norge og Danmark.
Alle vinder med Kystlotteriet
”Vi er ikke i tvivl om, hvorfor Kystlotteriet er blevet så stor en succes i Norge. For alle vinder i Kystlotteriet. Ordene kommer fra Laila Zielke, kommunalpolitiker (S) fra Hjørring. Og hun fortsætter: ”Præmiesponsorerne giver præmier til en god sag. De er med til at holde deres lokale strande og feriesteder rene og attraktive. Kommunerne får samlet endnu mere affald og de mange frivillige er med i lodtrækningen om attraktive præmier. Derfor håber jeg også, at vi i 2019 kan fortsætte Kystlotteriet og se om endnu flere danske kommuner og erhvervslivet har lyst til at synliggøre sin indsats på strandene gennem Kystlotteriet, slutter Laila Zielke.
Lodtrækning i december
Lodderne samles fra de fire kommuner og der trækkes lod om de mange præmier midt i december. Læs mere på www.kystlotteriet.dk

Læs om fantastiske oplevelser og events