Nyheder
imported

Set & Sket: En naturlig succesoplevelse.

Naturområdet ved Nols sø var omdannet til et sandt outdoor mekka.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Jon Lindberg/Blokhus avis

”Efter en forrygende weekend med Outdoor Festival i Saltum, har roen atter sænket sig over området ved Nols sø. Jeg ikke blot taknemmelig, jeg nærer den dybeste respekt for det folk, der har bragt det bedste af dem selv ind i et kæmpe fællesskab, som brænder for outdoorlivet.” – sådan takker Jon Lindberg, bedre kendt som Vildmarks-Jon sine mange bekendtskaber på facebook umiddelbart efter afviklingen af Saltum Outdoor Festival, der fandt sted i weekenden d. 2. – 4. august.

Den nordjyske Vildmark

Festivalen, der var placeret ved det smukke søområde, Nols sø i Saltum bød på alt indenfor outdoor og friluftsliv. Formålet var, at skabe ramme om nogle inspirerende og nærværende dage i den nordjyske vildmark. Dette med et hav af forskellige aktiviteter, der forgrenede sig langs det smukke søområde og ind igennem skoven. På festivalområdet kunne man møde dedikerede outdoor-aktører, vildmarksfolk og livsnydere til kreative og sanselige oplevelser.

Et alsidigt program

Det var Vildmarks-Jon, der holdt åbningstalen fredag kl. 12, hvorefter festivalpladsen åbnede for publikum. Weekenden igennem blev der budt på oplevelser som instruktioner i brugen af hængekøjer og tentsile telte. Der blev afholdt fiskekonkurrence med flotte præmier til 1.,2. og 3. pladsen. Sanne Flade Larsen, der ligesom Jon Lindberg, også er kendt fra Tv-udsendelsen ”Alene i Vildmarken” afviklede et spændende foredrag om det moderne menneskes evne til at kunne overleve i vildmarken med ganske simpelt udstyr, man kunne prøve skydebio, være Robin Hood for en dag, se hvorledes man smeder, ligesom der var stillet kajakker frem til alle interesserede. Der blev ligeledes kørt hestevogn, snakket på kryds og tværs og handlet i de spændende outdoor boder. Alt sammen unikke oplevelser dannet på tværs af relationer, bygrænser og interesseområder.

Weekenden bød ligeledes på en spændende øl smagning, der foregik fredag aften. Her havde 30 gæster tilmeldt sig og kunne alle i ly af trækronerne smage på otte forskellige øl, serveret af øl entusiast, Jesper Mørkholt. Lørdag aften bød på fællesspisning inden alle de, der havde takket ja til overnatning på området, gik enten til køjs, sov ”i træerne” eller på anden vis overnattede i skoven.

– Tak til hver en gæst, frivillig hjælper, outdoor-aktører, familie og venner for deres opbakning til, at endnu en festival kunne blive realiseret, siger Jon. Han udtrykker også overfor Blokhus avis/Blokhus.dk, at festivalen forventes gentaget i sensommeren 2020.

Læs om fantastiske oplevelser og events