Nyheder
imported

Skønne naturperler der fortjener et besøg

Vi fortsætter i denne udgave af Blokhus avis med at give Jer inspiration til at komme forbi et eller flere af områdets naturperler, hvor I kan opleve noget af egnens mest storslåede natur, samtidig med at I nyder stilheden.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Nols Sø & Koglen 

Nols Sø er et rekreativt naturområde i Saltum med mulighed for fiske- og vandreture i det dejlige skovområde, også kaldt Koglen. Ta' hjemmesmurt madpakke med, og nyd et par dejlige timer i grønne omgivelser ved Nols Sø efterfulgt af en vandretur ved ruten, som går langs den smukke sø, gennem Koglen Plantage og ud i det åbne landskab til Vestrupgård og Østrup. Turen byder på mange flotte udsigter fra Østrupvej, hvor udtrykket ”højt til loftet og langt til væggene” rigtigt får mening.

Ryå 

Nyd roen når du sejler i kano på Ryå. Se den flotte blå isfugl, fiskehejren der svæver oppe over åen i nærheden af dens rede samt mange andre små og store fugle. Nyd synet af andemor med sine ællinger, de mange svalereder og den store aktivitet under bilbroen nær Birkelse Hovedgård. Ved kanopladsen lige overfor Aabybro Mejeri, Aastrupvej 3, er der P-plads, hvor bilen kan sættes. Der sejles ud herfra og man kommer tilbage hertil efter turen.

Søen ved Hune Kirke

Stående på kirkegården ved Hune Kirke, har man et frit udsyn til Blokhus Klitplantage mod nord, og søen ved Hune Kirke mod syd.  Selve området er en naturperle i sig selv, men værd at nævne er også bænken, der er placeret lige op ad sti 100, og hvorfra man kan nyde en flot udsigt. Stedet var tidligere grusgrav, men nu indgår hele området i et plejesystem, så det igen får klitlandskabets karakter.

Med hund i naturen

Den nordlige del af Blokhus Klitplantage, i Kirkesande nord for Aalborgvej, er kuperet hundeskov, hvor løse firbenede er velkomne til at spæne omkring. Midt i Kirkesande på turens østlige forløb er et fantastisk udsigtspunkt med bænk i egekrattet på klittoppen, hvorfra havet skimtes over feriehusene langs kysten.

Tranum Strand 

Tranum Strand er en familievenlig bilfri strand som også rummer historiske præg. Stranden afskærmes af smukke klitter med marehalm, hvor du uden besvær kan finde en læfyldt gryde eller nyde udsigten fra klit-toppene. På den nordlige del af stranden ligger to bunkere, som vidner om, hvordan vestkysten var dækket af bunkere fra 2. verdenskrig.

Læs om fantastiske oplevelser og events