Blokhus

Skulpturparken Blokhus fordobler gæsteantal

Johnny Haugaard og Gardenfestival var trækplaster

25. maj åbnede Skulpturparken Blokhus for deres helt store nyhed i 2024. En indendørs- og udendørs blomster- og naturudstilling skabt af Blomstermanden Johnny Haugaard i samarbejde med 120 frivillige fra hele landet.

Det tiltrak mange gæster, fortæller de i en pressemeddelelse.

Tallene taler deres eget helt tydelige sprog. En fordobling af gæster henover weekenden 25. og 26. maj i forhold til samme weekend de sidste mange år. 

-Vi har lagt os i selen for at give gæsterne flere sanselige og mindeværdige oplevelser i år. Blomster- og naturudstillingen Havets Stemme, af Johnny Haugaard og mere end 120 frivillige, er én af de helt store nyheder. 

– Det var så dejligt at få besøg af mange gæster. Det var jo som en smagsprøve på en helt perfekt højsommerdag i juli, udtaler driftschef Louise Kande og fortsætter. – Noget af det bedste var at høre folks reaktioner – og begejstring. Oplevelser kan man få alle vegne. Men de oplevelser der kravler ind under huden på dig. Der hvor det vækker noget i dine følelser, hvor du ligesom bliver blæst lidt bagover. De oplevelser er der få af. Men Johnnys udstilling, vores glas- & spejleunivers og ikke mindst de imponerende sandskulpturer er alle installationer skabt af hænder. Det er unikt. Det er ikke noget der kan kopieres eller laves i en printer. Det findes kun her – og det er folk villige til at køre efter, afslutter hun.

En festlig weekend

Foruden åbningen af Havets Stemme, blev der i weekenden 25. og 26. maj også afholdt Garden Festival med mere end 25 udstillere. Her var fokus også på blomster, have og hænder. Keramik lavet af lokale kunsthåndværkere, stauder fra egen produktion, kød fra eget landbrug, lokal is og specialvarer som ikke sælges på samtlige gadehjørner. Der blev afviklet Jazz & Relax på terrassen og så var der naturligvis også åbent for parkens øvrige installationer og udstillinger – bl.a. Danmarks Eneste Voksmuseum og de imponerende blomstrende bede.

Læs om fantastiske oplevelser og events