Blokhus

Støt de gode initiativer

Destinationens Erhvervsforening er mere end blot events
 | FOTO: Poul Nymark  

Det er næppe gået de færreste forbi, at Erhvervsforeningen Destination Blokhus mestrer et årshjul med omkring 50 events på året. Herunder kan bl.a. nævnes 10 dages Påskefestival, Blokhus Windfestival, Blokhus´ mange gratis koncerter, et stort efterårsprogram, Jul i Destinationen og meget andet.

Øvrige tiltag

Men, Erhvervsforeningen, der er et fællesskab af iværksættere, ildsjæle, erhvervsfolk og handelsdrivende, udfører også en anden funktion i området. Én funktion som måske de færreste ved. Bestyrelsen iværksætter hvert år, siden 2017, julelys i både Hune og Blokhus. En post der indtil videre har kostet en halv million kr., og som forventes udvidet i november, 2023.

Det er også Erhvervsforeningen, der sikrer beplantning af krukker i det åbne rum, ligesom man med hjælp fra Jammerbugt Kommune, grundejerforeningen og borgerforeningen, har implementeret det nye rekreative område i den nordlige ende af Blokhus Torv. Flagallén der vejrer på udvalgte dage, herunder helligdage og i hele sommerperioden i Hune og Blokhus er ligeledes økonomisk sikret af foreningen.
Herudover understøttes også Blokhus Skøjtebane, således opsætning er muligt i vinterhalvåret. På Torvet har man ydermere indkøbt borde/bænkesæt, der er med til at skabe hyggepladser året rundt. Og apropos bænke, så etablerede man tilbage i 2021 hele 15 naturbænke opsat på udvalgte steder i Destinationen mv. Foreningen har også købt en teqballbane, pannabane og bordfodbold, der er tilgængeligt for alle, når byens centrum besøges.

– Ovenstående kan næsten lyde som en opremsning, udtaler formand for Erhvervsforeningen Destination Blokhus, Berit Bøjstrup til Blokhus Avis. Men jeg synes det er vigtigt at få pointeret, at vi også står bag mange af de gode idéer, som umiddelbart ikke kan ses i samme omfang, som når man afvikler en stor event.

Kulturstøtte

Hun tilføjer, at der i øjeblikket arbejdes tæt med Jammerbugt Kommune for en ny belægning på Blokhus Torv. Denne skal sikre et hyggeligere ”rum”, hvor scenen og det nye anlægsområde binder pladsen sammen, æstetisk.

– Det er et projekt, som kræver fondsmidler mv., men den udfordring er vi vant til. Der er heldigvis flere fonde der støtter – og har støttet den udvikling af området, som vi over en årrække har gennemgået, afslutter hun med en sidste opfordring.

– Hvis der sidder nogle derude, der rent privat ønsker at støtte vores mange gode initiativer, så har vi muliggjort det i en løsning kaldet ”Kulturstøtte”. Her kan man for 29,- om mdr. være med til at sikre udvikling og vækst under sloganet ”Sammen gør vi en forskel”.

Læs om fantastiske oplevelser og events