Nyheder
imported

Stort nyt badehotel på vej i Blokhus?

Idéforslag til ”Blokhus Badehotel” er for nylig blevet præsenteret for en række grundejere

Stort nyt badehotel på vej i Blokhus?
Idéforslag til ”Blokhus Badehotel” er for nylig blevet præsenteret for en række grundejere

Tekst: Lotte Kande (redigeret)  Foto: Presse

Projektudvikler John Andersen, Blokhus Turisme Invest, har gennem nogen tid sammen med arkitekterne, Kim Fihl og Kim Sørensen fra Krogh Madsen Arkitekter, bearbejdet muligheden for måske at få gennemført ideerne til at få opført et mondænt badehotel med central beliggenhed tæt ved stranden i Blokhus.
Hotellet tænkes opført  i den traditionelle Blokhus- stil, med hvide vandskurede vægge, røde tegltage, altaner samt grønne omgivelser. Højden på byggeriet bliver i 1 ½ til 2 ½ plan, og ikke højere end de omkring liggende bygninger som f.eks. Strandingskroen eller Feriecenter Nordsøen.

125 dobbeltværelser
Hvis byggeriet gennemføres som skitseret vil det komme til at omfatte 125 dobbeltværelser med lille the- køkken. I alt regnes med 550 sengepladser. Heri også indregnet nogle bryllupssuiter. Der bliver kun morgenmadsrestaurant.  Parkeringskælder til 125 biler opføres under hele bebyggelsen. 
Projektet involverer 7 grundejere, hvoraf John Andersen er den ene, som ny ejer af det fhv. turistbureau Strandvejen 5B. Projektet er tænkt gennemført i det lille trekantsområde bag Redningsstationen -Strandvejen, Støvesvej og Høkervej. – Men det kræver dog at alle grundejerne nikker ja, til at lade deres grunde indgå som en del af projektet. Det medfører selvsagt at en del ældre bygninger derved også først skal nedrives for at give plads til det nye hotel, fortæller John A. 

Blokhus Badehotel – en Investering på 160 mio. kr.
Planerne, som forud er blevet afstemt med kommunens planafdeling, blev for nylig præsenteret for grundejerne i området. Og de fandt alle projektet spændende og tog positivt imod ideerne. Den samlede projektsum er beregnet til ca. 160 mio. kr., og grundejerne udtrykte glæde over, at der fandtes nogen der ville investere så mange penge i udviklingen af Blokhus.  
Efter præsentationen overfor grundejerne er de nu alle hjemme og i tænkeboks for at vurdere hvorvidt man ønsker at indgå heri eller ej. – Også økonomien for den enkelte spiller naturligvis en stor rolle. Man forventer at få en afklaring fra de enkelte grundejere inden udgangen af november måned, bortset fra Feriecenter Nordsøen. Her skal man først igennem en generalforsamling i ejerforeningen med de 276 ejere for, at kunne beslutte om man her er med på ideen eller ej, fortæller John.
 
Hvis der kommer et grønt lys fra grundejerne, så er der dog fortsat et stykke vej frem til målet. Projektets gennemførelse kræver nemlig politikkernes opbakning, ligesom der skal vedtages en lokalplan for byggeområdet, før man kan sætte spaden i jorden. Sideløbende skal der tillige ske afklaring med endelige aftaler med totalentreprenørfirma, med anerkendt hoteloperatør og med en økonomisk solid investorgruppe.

En gevinst for området
Opførelsen at det nye Blokhus Badehotel vil blive en utrolig stor gevinst for hele området, udtaler John Andersen. Med en beregnet belægningsprocent på f.eks. 50 % vil det medføre over 100.000 overnatninger på hotellet året rundt. Det svarer til mindst ca. 275 gæster i døgnet. Det vil selvsagt være med til at skabe mere liv og omsætning i byens butikker og restauranter året rundt og dermed udvide sæson perioden. 

Følg projektet på facebook.com/blokhusbadehotel

Læs om fantastiske oplevelser og events