Blokhus

Takkefest for frivilligkorpset

Team Blokhus afholdte sæsonafslutning på Lanternen
Frivillige Erhvervsforeningen Blokhus

Erhvervsforeningen Destination Blokhus kan se tilbage på et succesfyldt år. Som en sæsonafslutning og en gestus til de mange frivillige var foreningen vært for den årlige takkefest,  som blev afholdt på Lanternen torsdag 2. november. 

-Det har været et år med præget af betydelig aktivitet, hvilket kun har været muligt at gennemføre takket være områdets mange dedikerede frivillige. De møder troligt op, når vi afholder de mange events, og det sætter Erhvervsforeningen utrolig stor pris på, fortæller Jannie Ratke, eventansvarlig i Erhvervsforeningen Destination Blokhus.  

Erhvervsforening frivillig
Erhvervsforening frivillig

Stor tilslutning til hyggelig aften

Der blev skålet og snakken giv lystigt henover bordene, da intet mindre end 55 frivillige havde takket ja til invitationen om at fejre årets afslutning.

To af  deltagerne var også nordmænd, som er sommerhusejere i Blokhus. De var rejst til Danmark for at deltage i sæsonafslutningen sammen med de mange øvrige frivillige.

Lanternen stod i spidsen for at servere en lækker menu, og efterfølgende var der underholdende quizzer og hyggeligt samvær.

Jannie Ratke fortæller, at de frivillige dagene forinden havde indsendt billeder af dem selv som børn eller unge, og de blev brugt i en Kahoot-quiz, hvor det gjaldt om at gætte rigtigt. Det var til stor morskab for alle.

Efter middagen havde bestyrelsen for Erhvervsforeningen bestilt Johnny Hurup til at lave en legendarisk musikquiz, hvor alle blev udfordret på deres musikviden. Når lejligheden bød sig for at få et ekstra point til holdet, greb de gerne mikrofonen og sang med på de gode gamle klassikere som f.eks. “Mormors kolonihavehus” og “Dansevisen.”

Årets frivillig 2023

georg sørensen frivillig blokhus

Som traditionen byder, skulle “Årets frivillig” også kåres i år.

Det er en pris, der tildeles en person, der har ydet en ekstraordinær indsats i løbet af 2023.

I år gik denne ærefulde titel til Georg Sørensen, som blev fremhævet for sin uundværlige støtte siden 2015, da han og hans hustru Bodil flyttede til Blokhus.

-Georg er altid parat til at hjælpe med stort og småt og spreder altid glæde med sine muntre bemærkninger og smil, udtaler Berit Bøjstrup, formand for Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Ordene vakte glæde hos prismodtageren:

-Det er en rigtig dejlig påskønnelse at få. Det betyder, at der bliver sat pris på det man går og laver, siger en Georg Sørensen og fortsætter: Men det er nu ikke bare derfor vi gør det.

Der altid er en god stemning, og det er dejligt at være en del af det sociale, og det sammenhold vi har. 

Bare ikke bordpynt

Georg Sørensen har været en del af frivilligkorpset igennem flere år, og han fortæller, at nu når de bor heroppe og stadig er friske og rørige, så er det skønt at kunne hjælpe til og bruge tiden på det frivillige arbejde.

Han er en del af de mangeartede opgaver i forbindelse med de events, der bliver afholdt. Det kan være alt lige fra at køre borde og stole til eller passe baren i forbindelse med koncerterne.

-Det er faktisk kun bordpynt, som jeg ikke lige byder ind på. Det er bare ikke noget for mig, ler han med hans karakteristiske nordjyske lune og gode humør. 

Team Blokhus

Frivilligkorpset, som også går under navnet, Team Blokhus, består af ialt 90 frivillige.

Det er blevet eftertragtet at være en del af frivilligkorpset, og i løbet af det seneste år er der blevet optaget intet mindre end 15 nye medlemmer i truppen.

-Vi tror, at det skyldes de gode anbefalinger fra de mange øvrige frivillige, som taler godt om det, konstaterer Jannie Ratke.

Det nikker Georg Sørensen genkendende til, og han har også selv været involveret i at rekvirere frivillige, fortæller han.

Et par af de nye tilkomne frivillige er Bjarne og Ann, der oprindeligt stammer fra Aabybro.

-Jeg kendte Bjarne igennem mit tidligere frivillige arbejde i Kirkens Korshær. Og så sagde jeg til ham, at sådan nogle tilflyttere var selvfølgelig selvskreven til at være med som frivillige, griner Georg.

Den invitation tog tilflytterne imod, og pludselig var der yderligere fire i Bjarne og Ann´s omgangskreds, som også gerne ville være en del af Team Blokhus.

Stadig aktivitet

Selvom der er blevet afholdt sæsonafslutning betyder det ikke, at de frivillige kommer til at kede sig i vinterhalvåret.

Allerede i næste uge skal Blokhus Torv dekoreres med juletræer, inden skøjtebanen åbner.

Ugen efter står der Snapseløb i skoven på programmet og året afsluttes med det populære Nytårsbad den 31. december, hvor de frivillige naturligvis også er til stede.

Læs om fantastiske oplevelser og events