Nyheder
imported

Tilbageblik: En noget anderledes april

April er statistisk set en måned med omskifteligt vejr, og det holdt da også stik i år. Men april 2020 vil nok mest blive husket for corona, en anderledes påske og masser af sol.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Den 6. april præsenterede Statsminister Mette Frederiksen for første gang en foreløbig plan for en forsigtig genåbning af Danmark. Hun påpegede dog, at de gode takter skulle fortsætte – også i påsken. Vi kunne i Danmark se lys forude – om end det meste af Danmark var lukket ned. Og selvom påsken normalt er lig med påskefrokoster med familie og venner, et kæmpe påskeprogram med store events i Blokhus og andet hyggeligt samvær, blev det ikke sådan i år. Der blev til gengæld et fantastisk vejr – og Blokhus bød på højt til himlen og aktiviteter – sammen, men hver for sig.

Mere lys forude

Den 14. april trådte en mere smilende Statsminister så frem i Spejlsalen. Det 10. pressemøde om coronavirus i Danmark skulle afholdes. Vurderingen fra sundhedsmyndighederne, betød, at vi kunne åbne en smule mere – bl.a. frisører, massører, genåbning af sundhedsvæsenet og flere kunne tage på arbejde. Og bemærkelsesværdigt nok, så fik solen i takt med genåbningsplanerne endnu mere magt over Danmark – med masser af sol fra en næsten skyfri himmel – og et specielt lysfænomen observeret af de særligt heldige, nemlig højtliggende slørede cirrusskyer, der bestod af iskrystaller.

Det normale liv før corona kommer ikke tilbage indenfor en overskuelig fremtid, men med disse fotos, ønsker vi, her på Blokhus medier, at vise den noget anderledes april i billeder. 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events