Brovst

Tricktyve på spil: Pas på, hvis de ringer

Helt aktuelt oplever Nordjyllands Politi nogle særlige tilfælde af tricktyveri, hvor typisk ældre medborgere bliver ringet op af en ukendt person, som forgiver at være fra borgerens bank og siger, at der skulle være problem med ens netbank. Men pas på: Det er fusk, lyder opfordringen fra Nordjyllands Politi.
– Når de har ringet borgerne op, beder tricktyven om, at man har sit betalingskort klar, da der skulle være problem med deres netbank eller lignende. Herefter ringer en anden person på døren for at få udleveret kortet, forklarer lederen af politiets efterforskning af sagen, politikommissær Mikkel Brügmann.
– Lad være med at udlevere dit kort og kode til fremmede. Og kontakt straks os på 114, hvis du bliver udsat for det her. Vi efterforsker aktuelt sagen, så alle anmeldelser er vigtige for os, siger han.  
  
Flere tilfælde

Nordjyllands Politi er aktuelt bekendt med flere anmeldelser med denne særlige fremgangsmåde, i Hobro, Mariager og Svenstrup. Og herunder er det desværre lykkes for tricktyvene at franarre borgerne nogle pengebeløb.
Fem forhold er helt aktuelle, de er nemlig fra 5. oktober. Politiet efterforsker derfor sagerne massivt i øjeblikket, og derfor kan der også komme flere anmeldelser, når man får undersøgt sagerne til bunds. 
– Vi har på fornemmelsen, at det er kriminelle, som opererer i en større del af landet, og derfor kan de hurtigt være videre til andre områder. Vi afhører ofrene og mulige vidner og foretager en række efterforskningsskridt, f.eks. indhentning af overvågning og andre mulige spor sikres, så vi kan få de skyldige stillet til regnskab for det her. Vi ved, at de opererer flere i forening, siger politikommissær Mikkel Brügmann, der tilføjer, at det er en krænkende oplevelse for de enkelte borgere at blive udsat for den her type kriminalitet.
– Så jeg vil gerne igen understrege, at man skal udvise agtpågivenhed: Lad vær med at udlevere dit kort eller kode til dem. Og ring straks til os på 114, hvis du oplever det her.
Politikommissæren opfordrer til, at man også advarer ens forældre eller bedsteforældre, da det typisk er ældre medborgere, som tricktyvene udser sig. 

Læs om fantastiske oplevelser og events