Nyheder
imported

Turismen vækster i Nordjylland

Det går godt for nordjysk turisme, og Jammerbugten fortsætter som den største turistdestination i Nordjylland målt på antallet af overnatninger

Seneste tal fra Danmarks Statistik opgjort inkl. juli viser en positiv fremgang på 2,3 % set i forhold til 2017 og Jammerbugten ligger fortsat i spidsen i Nordjylland med ca. 974.000 overnatninger. 

"Det er dejligt, at der er positiv vækst i turisterhvervet – både her og i den resterende del af Nordjylland", siger Anders Stryhn, Erhvervs- og turistchef i Jammerbugt Kommune.  "Den fantastiske sommer har haft en positiv effekt på turismen, men vejret er altså ikke den eneste gode historie. Vi oplever, at både hoteller, feriecentre og campingpladser vælger at investere i deres kapacitet og produkter, eksempelvis arbejder Saltum Strand Camping og Blokhus Camping med at udvikle nye campingprodukter og overnatningsfaciliteter. Og på hotelsiden er der ret unikke faciliteter på vej med genåbningen af Svinkløv Badehotel og renoveringen af Sanden Bjerggaard i Slettestrand. Endelig har vi et stærkt samarbejde inden for turismen, hvor der på tværs af virksomheder, foreninger, frivillige og VisitJammerbugten konstant arbejdes med at udvikle oplevelsestilbud til vore gæster og holde vores feriesteder attraktive. Så mange gør en rigtig stor indsats, og det vil forhåbentligt afspejle sig i overnatningstallene de kommende måneder”.

I Jammerbugten er der 22.000 flere overnatninger i 2018 fordelt ligeligt imellem feriehusudlejning og hotelovernatninger, og den største fremgang spores i de tyske gæster med en vækst på ca. 10%. Generelt er feriehusproduktet populært, men også de nye hoteller har en stærk appel og bidrager til den positive vækst.

”Det er glædeligt med fortsat vækst i overnatningstallene”, siger Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Chr. Gade. ”Turisme er et vigtigt erhverv i Jammerbugt Kommune, og det er dejligt, at kunne konstatere, at den indsats der ydes for at bakke Turismen op så også resulterer i flere overnatninger i Jammerbugt Kommune – primært skabt af et dygtigt erhverv!”, afslutter han. 

Læs om fantastiske oplevelser og events