Blokhus

Uldfestival reddet

Den populære festival i Saltum gentages i 2024
uldfestival 2

Tidligere i år har bestyrelsen for Uldfestival i Saltum smidt håndklædet i ringen og meldt ud, at der ikke var kræfter til at gennemføre den populære festival fremadrettet.

-De fleste bestyrelsesmedlemmer er ved at være oppe i årene og magtede ikke mere, og derfor så vi os nødsaget til at træffe beslutningen om at lukke den ned, siger Mona Albrechtsen fra bestyrelsen.

Efter den nedslående nyhed meldte der sig nye folk under fanerne, for at redde den populære festival.

Jambo Feriepark trådte til og stillede med 3 personer til bestyrelsen – Karsten Egelund, Mette Vestermark og Morten Mathiesen. Det fik Mona Albrechtsen til at fortsætte i bestyrelsen, så hun kunne bidrage med sin mangeårige erfaring og sammen med Tanja Gundersen, som står for en del praktiske opgaver i forhold til de frivillige, var festivalen reddet og den nye bestyrelse er nu klar til at tage fat på 2024.

Karsten Egelund (3) JAMBO

Karsten Egelund er ikke helt ny i denne sammenhæng. Faktisk var han i sin tid med til at starte festivalen i samarbejde med Bindestuen i Saltum.

Uldfestival har eksisteret igennem en lang årrække. Tilbage i 2007 startede den i det små i Saltum og efterhånden, som den voksede, blev der behov for mere plads.

-Når der kommer 800 biler om lørdagen, så er det svært at finde plads til dem i Saltum by, siger Karsten Egelund, indehaver af Jambo Feriepark. Derfor har det givet god mening for arrangørerne at flytte den ud på en 5 hektar stor plads – ejet af Jambo Feriepark og beliggende lige ved siden af campingpladsen.

-Vi er gået ind i det her, for at hjælpe. Det er vanskeligt at få frivillige i dag, men at bevare festivalen er vigtigt for hele området – ikke kun Saltum.

 

Festivalen vurderes til at være Skandinaviens største af sin art. Der kommer i omegnen af 20.000 i løbet af de 2 dage i maj, og den tiltrækker gæster både fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, der alle kommer for at dele deres passion. På pladsen er der omkring 60 boder fyldt med alt indenfor uld, garn, strik, tøj mm.

-Saltum Uldfestival, der også har et rigtig godt samarbejde med Saltum Festdage, betyder utrolig meget for de handlende i hele området, fastslår Karsten Egelund. Og nu når vi har fundet sammen i bestyrelsen vil vi gerne begynde at se på, hvordan vi får skabt lønsomhed og vækst, så der kommer endnu flere gæster og stadeholdere.

Overskuddet, som festivalen genererer, går til foreninger i området.

Saltum Uldfestival afholdes altid i en weekend i maj, og i 2024 er det den 4. og 5. maj.

Læs om fantastiske oplevelser og events