Nyheder
imported

Ungt klassisk talent

Stor musikalsk oplevelse i vente når Benedikte Damgaard og Emil Gryesten spiller i Hune Kirke

Hune:

Stor musikalsk oplevelse i vente når Benedikte Damgaard og Emil Gryesten spiller i Hune Kirke

Tekst: Lars Bisgaard – Foto: Presse

 

Emil og Benedikte er to unge, passionerede musikere, der allerede har markeret sig stærkt den danske musikscene både som solister, som drevne kammermusikere og som modtagere af en lang række priser.

Mandag den 21. Juli kan du opleve de to unge talenter kl. 19.30 i en koncert i Hune Kirke.

Benedikte Damgaard studerer i solistklassen ved Det kgl. danske musikkonservatorium, både som violinsolist og som kammermusiker. Hun vandt Jacob Gade Violinkonkurrencen i 2004 og har desuden modtaget en række konkurrencepriser med Copenhagen Piano Quartet. I 2011 supplerede hun sine studier med et ophold i Berlin. Hun har været solist adskillige gange med de danske symfoniorkestre, senest med Cph Phil med hvem hun spillede Mozarts Sinfonia Concertante. Hun spiller på en Stradivarius venligst udlånt af Det kgl. danske musikkonservatorium.

Emil Gryesten er studerende i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium og har tidligere studeret ved Det kgl. danske musikkonservatorium, ved Sibelius-akademiet i Helsinki, samt ved "International Piano Academy – Lake Como" i Italien. Hans læremestre tæller fremtrædende kapaciteter indenfor pianistfaget såsom Erik Tawaststjerna, Dmitri Bashkirov, Fou Ts'ong og Anne Øland. Emil har modtaget en del priser ved danske og internationale konkurrencer, bl.a. vandt han som 15-årig 1. pris ved Steinway-konkurrencen for unge pianister i Hamburg, og i 2010 vandt han både 1. pris og Publikums Pris ved Nordisk Pianistkonkurrence på Nyborg Slot.

Mandag aften står programmet blandt andet på Griegs nordiske folketone, Beethovens eksplosive Kreutzer-sonate, Szymanowskis legende fantasiverden og Piazzollas farlige tangoer.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events