Fjerritslev

Universitetshospitalet åbner COVID 19 afdeling

Beredskabet øges, og der gøres plads til 50 patienter

– En ny pandemiafdeling på Aalborg Universitetshospital, Syd er ved at blive oprettet og skal stå klar, hvis der på sigt skulle vise sig et behov for at isolere et større antal behandlingskrævende patienter med sygdommen COVID-19.
Der er plads til op mod 50 patienter.

Vil være på forkant
Der er i øjeblikket ikke testet positive patienter i Region Nordjylland.
– Men vi vil gerne være på forkant, men måske kommer afdelingen aldrig i brug, det ved vi ikke noget om i øjeblikket. Vi skal være med til at sikre, at en eventuel smitte ikke breder sig, så vi følger selvfølgelig situationen nøje og handler herefter i tæt samarbejde med en lang række sundhedsmyndigheder, siger lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, Michael Braüner Schmidt.
Pandemiafdelingen får til huse, hvor der i dag er Patienthotel og enkelte andre afdelinger. Disse flyttes til andre lokaler på hospitalet.

34 testet negative
Aalborg Universitetshospital har siden starten af uge 9 haft mulighed for både at teste patienter for COVID-19 og for at udøve behandling af patienter med sygdommen.
Det blev sat i værk, da Sundhedsstyrelsen ændrede sine retningslinjer for den nationale håndtering af COVID-19 baseret på udviklingen i Sydeuropa.
– Vi har et godt og tæt samarbejde med øvrige regioner og myndigheder. Det gør også, at vi hurtigt har kunnet teste patienter for virussen på Aalborg Universitetshospital, ligesom vi er godt rustet hele vejen rundt i forhold til den nuværende situation, siger Michael Braüner Schmidt.
Siden Sundhedsstyrelsen bad Aalborg Universitetshospital om at teste for COVID-19 og tage imod patienter med sygdommen, er der blevet testet 34 patienter. Alle tests i Region Nordjylland har været negative.  

Callcenter skal aflaste
Hospitalet har udover oprettelsen af en pandemibygning lavet et internt callcenter, der skal være med til at sikre at både privatpraktiserende læger og andre sundhedsfaglige får en korrekt og ensartet vejledning.
Derudover har callcenteret fået den regionale opgave med telefonisk at tjekke op på de borgere, der kan blive sat i hjemmekarantæne af de nationale myndigheder grundet mistanke om COVID-19.
Borgere skal stadig henvende sig til egen læge eller Sundhedsstyrelsen, hvis de har spørgsmål.

Læs om fantastiske oplevelser og events