Nyheder
imported

VANDSIKKER DAG PÅ BLOKHUS STRAND

Jammerbugt Kommune indvier badesæsonen ved at hejse Vandsikker Kommune Flaget i Blokhus. Med flaget sætter kommunen samtidig fokus på sikkerhed i og omkring vand

For Jammerbugt Kommune er det vigtigt, at både borgere, gæster og turister oplever, at der arbejdes aktivt for at sikre de bedst mulige badeforhold, og sikkerheden er i orden. Derfor markerer Jammerbugt Kommune hejsningen af Vandsikker Kommune Flaget lørdag 28. maj 2016.

Jammerbugt Kommune har i samarbejde med Rådet for Større Badesikkerhed udarbejde et nyt koncept for, hvordan man kan højne sikkerheden i og omkring vand. De krav, der stilles til vandkvalitet i forbindelse med Vandsikker Kommune, er på linje med andre ordninger. Der er dog muligt at tilpasse kravene, så de tilgodeser den lokale brug af de enkelte strande, og netop dette har været i højsæde for Jammerbugt Kommune. Som Vandsikker Kommune tillades der adgang for hunde og kørsel på stranden, hvilket er vigtigt for mange af vestkystens turister.

I havnene er der i Vandsikker Kommune taget hånd om sikkerhed for både sejlende, gæster og miljøet. Der skal etableres sikkerhedsafmærkninger og stiger, så personer, der falder i vandet, har mulighed for nemt at komme op igen.

Se mere her: /UserFiles/Vandsikker_Kommune_folder_ny.pdf

For de sejlende og besøgende skal der være gode muligheder for at aflevere alle typer af affald, så det kan bortskaffes på bedst mulig måde og hvis uheldet skulle være ude, skal der være udstyr til opsamling af olie og andre miljøfarlige stoffer. Vandsikker Kommune flaget erstatter det Blå Flag, som kommunen ellers har benyttet sig af de sidste år.

Ud over Blokhus Strand kommer flaget også til at svaje på de øvrige strande i Jammerbugt Kommunes og på Gjøl og Attrup havn.

Dagens program:

11.30 Brovst Pigegarde spiller på torvet

11.45 Brovst Pigegarde følger os ned på stranden

12.00 Vi skyder sammen med Mogens Gade badesæsonen i gang

12-14.00 Diverse aktiviteter på stranden, bl.a.: Redningsbåden fra Nordjyllands Beredskab, Salg og smagsprøver på fisk fra Thorupstrand Røgeri

13.30 Anderæs (indskrivning kl. 12.30 ved Fiskernes Hus)

 

Læs om fantastiske oplevelser og events