Blokhus
imported

Velkommen til Hunes nye præst

Birgit Morsing Madsen blev søndag d. 4 september indsat som ny Sognepræst i Hune.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Poul Nymark

Birgit Morsing Madsen er 63 år og stammer fra Thisted. Hun er oprindeligt uddannet fysioterapeut og har altid haft interesse for det hele menneske med krop, sjæl og ånd.

I perioden 2009 til 2015 var hun sognepræst i Øland-Langeslund, og fra 2015 og frem til nu har hun været sognepræst ved Hvide Sande, Lyngvig og Haurvig kirker og har en del af tiden også fungeret som hospicepræst.

Tilbage i Jammerbugen

Nu er hun tilbage i Jammerbugten, hvor hun altså den første søndag i september, blev indsat ved en festlig gudstjeneste i hendes nye kirke. – Jeg mærkede varmen og er stadig meget glad for den festlige modtagelse jeg fik, fortæller Birgit til Blokhus Avis.

Indsættelsen blev foretaget af Jammerbugts provst Folmer Toftdahl-Olesen og overværet af provstiets øvrige sognepræster. Der var endvidere sang fra koret og efterfølgende kaffebord i Kirkeladen for alle.

Den nye præst har allerede indtryk af, at der på egnen og i kirken findes et godt samarbejde. – Det er et aktivt sogn jeg er kommet til, siger Birgit. Hun ser frem til at ”være kirke” sammen med befolkningen.

– Mit håb er, at både kirken og kirkeladen må være et sådan kirke-værested, med plads til at mødes, skabe netværk og dele både det største og det mindste i livet, afslutter hun.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events