Blokhus

Vemodigt farvel til populært værtspar

Og et varmt goddag til nyt stærkt team på Sottovento.
Sotto Vento

Tilbage i 1996 startede italienske Bruno Mocci og dansk/norske Astrid Kjølberg det legendariske Sottovento på Støvesvej i hjertet af Blokhus med byen, klitterne og det brusende Vesterhav som en stemningsfuld ramme. I starten var det primært Bruno, der stod for driften, men efterhånden som parrets børn var født og Astrid frigjort til mere arbejde uden for hjemmet, blev også hun en fast bestanddel af den travle hverdag på restauranten, der udgør et lille stykke Italien midt i den nordjyske badeby. I starten var aktiviteten meget sæsonrelateret med stille perioder ind imellem de travle højsæsoner til påske, pinse og i sommerperioden. De senere år har Blokhus takket være en rivende udvikling udviklet sig til at være en helårsby, hvor butikker og restauranter holder åbent året rundt – herunder også Sottovento.

Travle år blev til endnu mere travle år

Det betyder, at mange travle år er blevet til mange endnu mere travle år for Astrid og Bruno. En tid og en travlhed, som de har nydt i fulde drag. Siddende over for en Astrid, der syder og bobler af energi, livsglæde og engagement, er det ikke svært at sætte sig ind i, hvordan hun og Bruno har gjort Sottovento til et sted, der kan tælle ikke blot mange gæster, men også mange stamgæster. Kombinationen af Brunos klassiske skoling inden for mad i restaurationsbranchens superliga og Astrids glæde ved at omgås restaurantens besøgende med varme og uhøjtidelig imødekommenhed og interesse har gjort Sottovento til noget helt særligt. Den joviale og familiære atmosfære, den gode mad og drikke samt den personlige service, hvor italiensk charme og madkunst går op i en højere enhed med uformel dansk hygge har bare været noget med appel til et stort og trofast publikum. Hele forløbet siden 1996 ser Astrid og Bruno i dag tilbage på med både glæde og taknemmelighed.

Sottovento

Nye og gode kræfter parate til at tage over

Mange års hårdt arbejde fra morgen til sen aften har imidlertid tæret på fysikken. Derfor har de taget beslutningen om, at der skal nye kræfter til. En epoke i Blokhus er slut, og Astrid og Bruno takker af. Men nye gode kræfter står parat til at tage over, hvor de nu har sluppet taget. Det er med stor glæde, at Astrid og Bruno på det varmeste kan anbefale deres efterfølgere – et stærkt ungt team i form af af fire engagerede og dygtige mennesker bestående af italienske Elisa Musco fra Sicilien, Glenn Lensman Dunker fra Brønderslev, Joakim Brader fra Flauenskjold samt Ejner Poulsen fra Brønderslev. Førstnævnte Elisa er bl.a. garant for, at den italienske atmosfære på den populære restaurant forbliver intakt, ligesom teamet i fællesskab vil videreføre stedet på bedste vis. I det hele taget venter der ikke de store forandringer i forhold til de dejlige tider med Astrid og Bruno ved roret. Det nye team agter at køre Sottovento videre i den samme helt specielle og gode ånd, som stedet er kendt for. Med fire mål- og kvalitetsbevidste forpagtere i alderen 20-28 år bag rattet venter der Sottovento og stedets gæster mange gode år forude. – I øvrigt har det nye team tyvstartet med restaurantens take-away fra medio december, inden der åbnes for alle aktiviteter primo februar.

Klar til at tage hul på nyt kapitel

Udover at se tilbage på en gylden og mindeværdig tid som værtspar på Sottovento, så ser Astrid og Bruno frem til nu at kunne skifte en rigtig god og lærerig tid med masser af glæde ved at møde mange dejlige mennesker ud med en ny tid, som også skal blive god – bare på en anden måde. Selv drømmer Astrid om på et tidspunkt at kunne sidde ved med et glas vin og et staffeli med havet og den smukke natur som inspiration. Og så har Astrid og Bruno købt en gård i nærheden af deres elskede Blokhus, som de skal til at sætte i stand. Der er måske planer om at starte et bed and breakfast på et tidspunkt, ligesom Bruno efter italiensk forbillede drømmer om at føje servering af mad bestående af hjemmeavlede ingredienser fra gården til konceptet. Indtil videre har de imidlertid ikke travlt, men giver sig selv tid og rum til at finde sig til rette i deres nye og mindre arbejdskrævende tilværelse og til at sige tak for mere end 25 dejlige og meningsfyldte år som værtspar på Sottovento.

Læs om fantastiske oplevelser og events