Blokhus

Vesterhavsmarch nærmer sig

 | FOTO: Poul Nymark
Starten går 2. juli fra Blokhus Torv

Der er travlt blandt arrangørerne med at klargøre til årets Vesterhavsmarch, der afholdes den 2. juli. Starten går i år fra Blokhus Torv, modsat tidligere år, hvor det var fra Blokhus strand.
Arrangørerne er i fuld gang med at forberede forskellige forhold, der skal være i orden inden gæsterne sendes ud på ruten. Og der er masser af opgaver at forholde sig til. Der skal laves depoter med drikkevarer -både til mennesker og hunde -, arrangeres borde, bænke og toiletter, sættes telte op, laves skilte og veste.
Opgavelisten er lang, når der skal være styr på det hele.
Og arrangørerne håber på, at der er lige så mange, der vil gå turen, som der var førhen.
-Tidligere år har der været ca. 600 tilmeldte, og tilmeldingerne ruller lige så stille ind, fortæller Anette Christiansen fra Jetsmark Idrætscenter, som fra i år af er tovholder på eventen sammen med 6 lokale foreninger.
-Men vi er ikke helt deroppe endnu. Vi er desværre først kommet i gang med planlægningen her for ca. 1 måneds tid siden, og der er mange ting der skal igangsættes fra ny, da vi har overtaget arrangørrollen fra nogle andre.
Ruten går som tidligere langs stranden til Løkken, og man kan vælge imellem flere afmærkede ruter, som vil være henholdsvis 3, 14 og 28 kilometer.
Der kan tilmeldes på forhånd på hjemmesiden www.vesterhavsmarch-blokhus-lokken.dk eller hos de frivillige, der tager opstilling på torvet på dagen fra kl. 8.00. Til de første 800 betalende bliver der udleveret en Vesterhavsmarch 2023-pin, som er en specialdesignet årsnål.
-Den kan man have som et attraktivt minde, som et bevis for at man har deltaget i årets march, forklarer Anette Christiansen.
Starten skydes i gang af Blokhus Kanonlaug kl. 10.00, men der kan startes når man har lyst, og man bestemmer selv hvor langt man har lyst til gå.
Når man når til 1,5 km., 7 km. eller 14 km. vil der være depoter og toiletter, hvor man kan tage sig et hvil inden turen går videre.

Fra kl. 12-15 kommer Advokatens New Orleans Jazzband og spiller på scenen på Blokhus Torv. Der kan købes mad, og der kan vippes med tæerne, danses på bordene og købes en dejlig kold fadøl eller sodavand dertil, oplyser arrangørerne.
– Vi ser frem til at Vesterhavsmarchen bliver en skøn dag med glade deltagere, som oven i købet støtter et godt formål, da overskuddet går til områdets foreninger. Det er Jetsmark Idrætsforening, Jetsmark Badmintonklub, Svømmeklubben Jet, Jetsmark Tennisklub, Pandrup Skytteforening og PGU, der stiller med en lang række frivillige for at gennemføre dagen, og de er alle gået ind i det med et lokalt islæt for øje, da det både kommer de lokale og gæster i Blokhus, men også Jetsmarkområdet til gavn, siger Anette Christiansen. Samtidig er der støtte fra lokale virksomheder, som også har været med til at igangsætte processen om at skabe Vesterhavsmarchen påny.
Arrangørerne håber det bliver en stor succes med en stor opbakning, så det er et arrangement som bliver en fast tradition fremover.

Læs om fantastiske oplevelser og events