Nyheder
imported

WATERGATE – NY AKTIVITETSPARK OG REKREATIVT OMRÅDE

Parken har arbejdstitlen Blokhus Watergate og er udviklet af en visionær, lokal projektgruppe bestående af 10 lokale familiefædre og også erhvervsfolk, som i samarbejde med Jammerbugt Kommune og Blokhus Fonden ønsker at finde samarbejdspartnere og finansiering til at realisere projektet

Udvikling:

Ny aktivitetspark og rekreativt område i Hune

Parken har arbejdstitlen Blokhus Watergate og er udviklet af en visionær, lokal projektgruppe bestående af 10 lokale familiefædre og også erhvervsfolk, som i samarbejde med Jammerbugt Kommune og Blokhus Fonden ønsker at finde samarbejdspartnere og finansiering til at realisere projektet

Tekst: Louise Kande – Foto: Blokhus

– Det er en igangværende proces, og der er stadig mange forbehold og hensyntagen, før vi  kan gå skridtet videre, men det tyder på, at der er mulighed for at skabe et fælles rum for aktivitet, netop som man kører ind mod Hune – Blokhus fra Vesterhavsvej, fortæller Palle Holmbech, Hune, som er én af de mandlige drivkræfter bag projektet.  

Destination Blokhus har generelt en profil af gode tilbud til børnefamilien med fokus på aktiv ferie, sjov, lege og læring. Ifølge projektgruppen er det nødvendigt at opkvalificere på tilbuddene for at kunne være konkurrencedygtig og tiltrække endnu flere gæster – også udenfor højsæsonen.

Blokhus Watergate – fart over feltet

Blokhus Watergate er en aktivitetspark, der lægger op til oplevelser, der udfordrer, og som giver smil på læben og sved på panden. Her sker der noget. Folk, der er tiltrukket af surfer-kultur og outdoorliv, vil følge sig tilpas her, hvor fart, fysisk udfoldelse og udfordring, konkurrence-elementet og aktiviteter af pop-up karakter er en del af parkens dna. Visionen er at skabe et sports- og fritidsområde, som supplerer de tilbud, der er i Jammerbugt området. Fårup Sommerland er et godt og velbesøgt oplevelsestilbud, som i høj grad er baseret på at være en Thrill-based forlystelse. Her gives der sus i maven, men her er ofte også et behov for at investere i nye action-forlystelser årligt for at give det produkt, der forventes af et sommerland af den kaliber. Den nye Watergate vil fokusere på Skill-based aktiviteter – det vil sige, aktiviteter som udfordrer brugeren til at øve sig og blive bedre. -Her er konkurrencer og events et vigtigt redskab for at skabe det fællesskab og foreningsliv, som skal være et bærende fundament for parken, fortæller Palle Holmbech.

Alle aldre er velkomne

Blokhus Watergate er udtryk for et lokalt ønske om at sikre bosætning til området ved at kunne tilbyde interessante fritidsaktiviteter og skabe rammer for det lokale foreningsliv og sammenhold. Visionsgruppen har et stærkt ønske om udvikle en park, der indeholder tilbud, som ikke findes på samme måde i andre små byer i yderområder. Samtidigt er ambitionen at bygge parken på det lokale foreningslivs værdier om godt kammeratskab og fokuseret lokal opbakning til børn og ungdom.

Gateway og Watergate – indgangsporte til oplevelser og aktiviteter

Gateway Blokhus kan mere eller mindre defineres som et rekreativt formål, der indbyder til sjov, leg og aktiviteter i naturen og gerne sammen med familie og venner. Her skabes rammerne for gode timer, hvor man er taget ud af hverdagen hvor fokus er på fysisk udfoldelse, nærvær og samvær. -Visionen for Watergate-projektet  bygger videre på terminologien om en gateway med fokus på oplevelser og aktiviteter inden for ferieområdet, der giver mulighed for fysisk udfoldelse i naturen i samvær med sine nære, og det vil styrke destinationen endnu mere, afslutter en begejstret Palle Holmbech, som ser frem til at arbejde videre  med projektet.

Kort fortalt

Visionen for Blokhus Watergate er et rekreativt område, som er åbent for alle primært baseret på gratis oplevelser. Det er et område, som vil understøtte udviklingen af bedre sammentænkte byrum, der på én gang giver fornyet byliv og et miljø for det lokale foreningsliv. Blokhus Watergate er et samlingspunkt for borgere så vel som turister. Blokhus Watergate er åbent for aktiviteter hele året. Her er i aktivitetstilbuddet og fysisk indretning lagt vægt på helårsaktiviteter, fx mountainbike og skateområde, og på at kunne dobbeltudnytte nogle fastfunktioner til både sommer og vinteraktiviteter, fx kabeltrækket, der om sommeren trækker vandhunde tværs over søen på wakeboards og om vinteren trækker snowboarders over forskellige, sjove skihop på land. Melder frostgraderne deres ankomst, kan søerne tilfryse til skøjtebaner eller en kunstig skøjtebane etableres på skate-arealet.

Gruppen bag projektet

Visionen om Blokhus Watergate er opstået hos driftige ildsjæle og erhvervsfolk omkring Hune Boldklub og Den Erhvervsdrivende Fond Blokhus Strandcenter (i daglig tale Blokhus Fonden), der ønsker konkret vækst og udvikling for områdets erhvervs- og turismeudvikling og for udfoldelsesmulighederne for områdets borgere og foreninger. De har siden 2013, i dialog med Jammerbugt Kommunes Udviklingsafdeling og erhvervskontor, Spar i Hune og andre samarbejdspartnere, udviklet planen for Blokhus Watergate.

Læs om fantastiske oplevelser og events