Nyheder
imported

Aktivitetsforslag: Fantastiske naturperler der fortjener et besøg

Vi fortsætter i denne udgave af Blokhus avis med at give Jer inspiration til at komme forbi et eller flere af områdets naturperler, hvor I kan opleve noget af egnens mest storslåede natur, samtidig med at I nyder stilheden.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Nols Sø & Koglen 

Nols Sø er et rekreativt naturområde i Saltum med mulighed for fiske- og vandreture i det dejlige skovområde, også kaldt Koglen. Ta' hjemmesmurt madpakke med, og nyd et par dejlige timer i grønne omgivelser ved Nols Sø efterfulgt af en vandretur ved ruten, som går langs den smukke sø, gennem Koglen Plantage og ud i det åbne landskab til Vestrupgård og Østrup. Turen byder på mange flotte udsigter fra Østrupvej, hvor udtrykket ”højt til loftet og langt til væggene” rigtigt får mening.

Vejlerne i Han Herred

Vejlerne dækker et 6000 hektar stort område, som oprindeligt lå under havets overflade. Det rummer Danmarks største rørskove og nogle af landets største strandenge. Her findes Danmarks største bestand af ynglende grågæs, samt rørhøg, rørdrum, sortterne, trane, havørn og vandrefalk. Odderen har her et af sine få levesteder i landet. Gør stop ved Vejlerne Naturcenter inden i kører hjem – absolut en oplevelse værd.

Søen ved Hune Kirke 

Stående på kirkegården ved Hune Kirke, har man et frit udsyn til Blokhus Klitplantage mod nord, og søen ved Hune Kirke mod syd.  Selve området er en naturperle i sig selv, men værd at nævne er også bænken, der er placeret lige op ad sti 100, og hvorfra man kan nyde en flot udsigt. Stedet var tidligere grusgrav, men nu indgår hele området i et plejesystem, så det igen får klitlandskabets karakter.

Saltum Strand

Området ved Saltum er meget populært. Her finder du en enestående sandstrand, med Klitter der adskiller sig fra dem du bl.a. ser i Blokhus. De er mere ”bløde” og runde. Stranden er ideel til badning med sit rene vand og blå flag – og så ligger den i forlængelse af stranden i Blokhus og Løkken, og skal naturligvis af denne grund også fremhæves. Ta’ en aftenkøretur fra Rødhus og hele vejen til Løkken i bilen – og se hvordan solnedgangen skifter form og farve.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events